Реклама / Ads
57| 4977 |12.04.2014 НОВИНИ

Станишев в Монтана: За първи път има нова политика за СЗ България

.
Сергей Станишев
Препълнена зала на НТС в Монтана посрещна председателя на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. Основните теми, които бяха дискутирани на срещата-разговор, бяха работата на правителството и парламента, предстоящите евроизбори, както и проблемите на региона.
 

„Знам, че има изключително много нерешени проблеми. Всички вас ви боли от това, което се случи за последните десетилетия в региона – обедняване, закриване на предприятия, липса на всякаква перспектива”, заяви Станишев. В тази връзка той каза, че за първи път има нова политика, с която се изпълняват поетите от БСП ангажименти към хората от  Северозападна България.

 

„За първи път се планира в този оперативен период от 2014 г. да има специална програма за Северозападна България и това е договорено вече с ЕС, защото това е дълбокото разбиране на нас социалистите – балансирано развитие на страната и това ще стане с последователна работа”, подчерта лидерът на БСП. Той посочи, че миналата година е било одобрено изграждането на околовръстния път на Монтана, като това са 46 млн. „Ще работим и ще правим необходимото в помощ на региона”, категоричен бе Станишев. Той коментира и вътрешнопартийните проблеми на организацията в Монтана. „Много пъти съм идвал в тук, за да подкрепя организацията ни, нашите кандидати, но винаги е имало един парадокс –на национални избори сме се представяли силно, но на местните избори все не се получаваше”, каза лидерът на социалистите.

 

По думите му една от основните причини е, че партийната организация изкуствено е била капсулирана от предишното ръководство и много хора с потенциал са били отблъснати. Той не скри, че за кризата, през която минава местната организация, по думите му успешно, отношение имат и компромисите, които националното ръководство е правело през годините, но те са били в името да има спокойствие и мир в организацията. „Всяка криза е затруднение, но и възможност. Нека на тези избори използваме тази възможност и излезем по-силни”, каза още Сергей Станишев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 5289 |10.04.2014 Сергей Станишев: Наследството на ЕНП са 10 млн. безработни . 79| 7097 |10.04.2014 Станишев: Опонентите ни разчитат на контролиран вот . 20| 4634 |08.04.2014 Станишев поздрави ромите с 8 април . 115| 7324 |08.04.2014 Станишев: Важно е да не се връща ГЕРБ на власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads