Реклама / Ads
55| 5098 |28.05.2013 НОВИНИ

Станишев: Надявам се "Атака" да не последва примера на ГЕРБ

.
Източник: Булфото
Надявам се партия „Атака" утре да не последва сценария на Бойко Борисов и партия ГЕРБ, защото не вярвам техните избиратели да желаят точно това да се случи - Борисов да остане на власт, каза пред журналисти председателят на БСП Сергей Станишев на излизане от президентството.
 

Ние не сме водили преговори или разговори с партия „Атака". Г-н Орешарски оправи покана и за тях - не за преговори, а за консултации по отношение на програмата и програмните намерения на бъдещия кабинет. Срещата не бе консумирана, каза още Станишев.

На въпрос това не е ли знак, че депутатите от "Атака" утре няма да се регистрират и няма да има кворум в пленарната зала, Станишев отговори, че това би било доста безотговорно и би поставило партия „Атака" в сценария на Борисов и ГЕРБ. Те по този начин търсят дестабилизация на държавата, предсрочни избори, хаос, повече мизерия за хората само и само да останат на власт и да решават своите проблеми, а не проблемите на хората.

Пламен Орешарски е подготвил не само силен по структура и състав Министерски съвет, професионалисти, хора, които познават секторите и имат желанието да свършат работа, защото това е най-важното за хората, но и убедителна програма за решаване както на неотложните, така и на средносрочни стратегически проблеми, които затрудняват и бизнеса и хората, посочи лидерът на БСП.

Запитан дали ще адмирира, ако Бойко Борисов утре осигури 121-ия глас в пленарната зала,  Станишев отвърна, че всеки народен представител има своето право да гласува по съвест, в това число и Бойко Борисов. „Ако бъдем откровени, смятам, че най-почтеното би било първо да изтеглят своята жалба от Конституционния съд за касиране на изборите, защото не може партията, която направи този изборен кодекс, която разполагаше с целия държавен инструментариум по време на кампанията, да иска касиране", каза Станишев.

По думите му това би било силен и отговорен държавнически жест, защото само това би разсеяло съмнението за сценарий и дестабилизиране на ситуацията и връщане на бял кон само и само да заметат следите от предишното управление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4888 |28.05.2013 Станишев: МВР да бъде стожер на държавността . 35| 5813 |26.05.2013 Коритаров: БСП, ДПС и "Атака" залагат на задкулисието . 68| 5784 |23.05.2013 Станишев: Кабинетът на Орешарски ще стъпва на мини . 48| 5374 |23.05.2013 Станишев: Готови сме да вземем мандат за правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads