Реклама / Ads
29| 4975 |01.05.2013 НОВИНИ

Станишев: Нашата кауза е България на промяната, в която всеки човек има възможности и достойнство

.
Сергей Станишев
„Искам да ви честитя 1 май - деня на труда. Сега цяла България да чуе вас - над 30 000 граждани, да ви чуя -БСП!” С тези думи председателят на БСП и водач на листите на социалистите в Стара Загора и 25 МИР София се обърна към десетките хиляди събрали се на първомайски митинг в столицата.
 

 

„Днес сме се събрали да празнуваме 1 май, но и да изразим нашият гняв, и на всички хора, от това което се случва в България през последните 4 години. Станишев допълни, че ежедневно обикаля страната и се среща с много хора но „никога в България трудът не е бил толкова унизен, не съм виждал толкова много отчаяни хора, в чийто поглед има болка, че днес избират дали да си платят сметката за ток, или да купят облекло на децата си”. С думите „Приемаме ли тази действителност” над 35 000 събрали се митингуващи отговориха в един глас – НЕ! Въпросът му „Имаме ли силата да направим промяната?” получи единодушен отговор – ДА!.

Сергей Станишев припомни, че преди 4 години ГЕРБ обеща справедливост, държавност, ред, социална грижа. „Как се наричат хора, които не изпълняват обещанията си? Лъжци - нека цяла България да чуе кой ни управлява”. Лидерът на социалистите припомни, че десен политолог нарече управляващите „варварска орда” и допълни, че в момента ни управляват на основата на страха, репресиите, подслушването в интерес на една клика, „която мисли само за себе си”.

„Четири години промиваха мозъците на българите и казваха - живеете добре. Днес все повече българи разбират, че 4 години сме живели в лъжа. Доведоха хората до мизерия и отчаяние. тези хора искат още 4 години да дадат на хората повече от същото”.

Сергей Станишев добави, че остават едва 10 дни до изборите, когато хората ще определят съдбата си. Според него, те „трябва да намерят верния отговор за бъдещето. Внушават ни, че ако Бойко Борисов и Цветан Цветанов не са на власт щяло да бъде страшно. Никой вече не има вярва, могат да се кълнат в децата си и да ви лъжат в очите. Символ на това управление са хората факли. Днес в Смолян един българин се е самозапалил. кой носи отговорност -тези, които бяха на власт 4 години и плячкосваха държавата?” Лидерът на социалистите Сергей Станишев добави, че Коалиция за България силата, която може и ще „измете” от властта веднъж завинаги Бойко Борисов и Цветанов, които си мислят, че с пари и фалшифициран вот могат да продължат по старому”. „Няма да им позволим, защото това ще е катастрофа за страната. Хората се събуждат”.
 

Сергей Станишев допълни пред 35 000 – ия митинг, че „ГЕРБ имат само една кауза - каузата на тяхната власт. Да си ходят! Нашата кауза е България на промяната, в която има възможност всеки човек да живее достойно, да може да се върне в къщи и да види усмивките на децата си, да види, че родителите му са спокойни. Ще направим  промяна в името на страната. единствената партия, която има силата да направи позитивна промяна се нарича БСП. Не ни е страх нито от Борисов, нито от Цветанов, нито от техните бабаити. ние ще върнем България на хората. Победа!

Станишев припомни и ангажиментите на „Коалиция за България” след изборите с думите „Следващите 10 дни искам всеки от вас да стигне до повече българи и да им каже нашите ангажименти за 250 000 работни места, пари за майките, за програми за младежка заетост, за подкрепа на бизнеса. Ако всички ние си свършим работата, чуем хората, ние ще победим и на 13 май ще се сбъднем мечтата на Стефан Данаилов, който каза – „Идва нов ден”. Този път в името на страната, в името на бъдещето сме длъжни да направим тази решителна крачка. След годините на мрак България трябва да бъде светла. Ще дойде надеждата и новият ден”, заключи пред десетките хиляди симпатизанти на БСП Сергей Станишев.


Днес е трудно да си журналист! Когато бивш премиер и министър на вътрешните работи звънят и заплашват журналисти, когато подслушват, шантажират и вдигат скандали, само за това, че имаш смелост да ги критикуваш. 4 години ГЕРБ държаха похлупак върху истината, подтискаха я и много журналисти се чувстват унизени от това. Време е те да се събудят, каза още лидерът на БСП Сергей Станишев пред хилядите граждани дошли да уважат празника на левия печат и вестник Дума в Борисовата градина на София.
 

Сергей Станишев припомни, че вестник Дума е бил създаден в труден момент за БСП от един от най-безспорните имена и морални авторитети в българската журналистика. „ГЕРБ обаче не разбират от морал. От ГЕРБ разчитат на страха и ще се опитат да спечелят изборите точно със страх и лъжа”, отбеляза лидерът на БСП.
 

Станишев отбеляза, че социалистите нямат парите, силовите структури или купените гласове на ГЕРБ, но разполагат с най-силното оръжие – истината. „А истината е, че днес българите живеят зле! Заради некадърността на ГЕРБ. Заради това, че вече 4 години опоскват държавата и икономисват за сметка на хората. Те ограбиха България и продължават да грабят за сметка на хората, като ни обясняват, че живеем все по-богато. Хората обаче продължават да се самозапалват. Това са символите на Борисов и Цветанов!”, категоричен бе Сергей Станишев.

По думите му, точно това е и основната причина на 12 май хората да гласуват за БСП. „Не заради властта, а заради бъдещето на страната и на всеки човек в нея. Да изметем тази лъжлива, арогантна клика, която управлява само за себе си със страх, със подслушване и манипулации. Ще ги изметем!”, категоричен бе Сергей Станишев. Той пожела след 12 май в очите на хората да се появи малко повече надежда, тъй като толкова подтиснати и отчаяни българите никога не са били. „Нещата са в наши ръце. Да гласуваме и да започнем промяната, която всички искат. На 12-ти май да гласуваме за свободна, демократична и социална България”, каза още Сергей Станишев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5957 |30.04.2013 Сергей Станишев: Искаме да живеем тук, в България, да създаваме сигурност и перспектива . 42| 6761 |30.04.2013 Дядо Николай към Сергей Станишев: Благословен от Бога. Успех! . 39| 5668 |30.04.2013 Станишев: Борисов гарантираше за Цветанов, а за него кой ще гарантира . 43| 6835 |30.04.2013 Сергей Станишев: Поддържаме проекта АЕЦ "Белене"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads