Реклама / Ads
25| 4848 |11.07.2008 НОВИНИ

Станишев: Нелепо е да коментирам глупостите на Бойко Борисов

.
Няма да използвам държавата срещу политическите си опоненти. Това заяви в парламента премиерът Сергей Станишев. Той допълни, че се чувства нелепо да коментира “лъжите и глупостите” на столичния кмет.
 

Изказването на министър-председателя бе в отговор на въпрос от независимия народен предсатвител Мария Капон, която е и лидер на Единна народна партия. Тя отправи питане към него във връзка със сутрешните твърдения на Бойко Борисов по БТВ, че в държавата има заговор с помощта на тайните служби да се дискредитират лидери на опозицията. Капон заяви следното: "Днес столичният кмет пред всички каза, че има схема за компрометиране на десни лидери. Това възможно ли е? Ако е така, се прави с парите на данъкоплатците".
"Аз не мога да следя всички медийни изяви на столичния кмет, защото тогава бих изхабил много от времето, което трябва да използвам за работата си като министър-председател", заяви Станишев. "Това, че едва ли не това правителство е използвало държавни структури, за да компроментира лидери от опозицията, е безумие. Никога не сме използвали тези иструменти. Аз мога да ви посоча много примери, когато срещу членове на правителството от опозицията са правени буквално заговори с компромати, лъжи и медийни кампании, които водят до политически резултати", посочи още премиерът. И отбеляза, че много добре знае какви неща се предприемат като компромати лично срещу него.

stanishko.jpg
 снимки Вяра Йовева

Станишев припомни, че именно по негова идея е била създадена ДАНС. Той бе категоричен, че това ще бъде оценено в доклада от Брюксел на 23 юли. Министър-председателят обясни, че тази агенция е станала оперативна и провежда операции, даващи резултат. Според него обаче, се правят опити да се дискредитира ДАНС и Фонд „републиканска пътна инфраструктура", както и правителството като цяло. "Много добре знам за всичко това. Ако се занимавам само с това, значи да не си върша истинската работа", подчерта той.
В кулоарите на парламента председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов също коментира темата. „Има заговор срещу опозиционни лидери. Все пак идва изборна година", заяви той. "Потвърждавам, така е. Имало е среща, изготвяни са списъци", категоричен бе Бакалов. Според него срещата е ръководена лично от премиера Сергей Станишев. Попитан дали може да се очаква изнасяне на информация срещу опозиционни лидери, подобно на тази срещу Пламен Юруков, Йордан Бакалов отговори: "След като е имало такава среща и след като са се разбирали за определени действия срещу определени действия, може да се очаква". Той смята, че някои хора от управляващите правят неистови усилия да отклонят общественото внимание от съществените проблеми на държавата. Бакалов коментира още, че управляващите не са "научили нищо ново" и все още не могат да разберат, че членството на страната ни в ЕС изисква и нов морал в политиката.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4656 |20.06.2008 Станишев: Борисов да не раздава оценки от името на европейските институции . 1| 4595 |09.05.2008 Сергей Станишев: Корупцията е сериозен проблем за България . 10| 4867 |24.03.2008 Станишев: Научни степени у нас се дават "на тъмно" . 2| 4686 |05.12.2007 С. Станишев: Ще има контрол върху дейността на новата агенция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads