Реклама / Ads
72| 22053 |12.01.2013 НОВИНИ

Станишев: Ние си намалихме заплатите от солидарност, ГЕРБ си ги увеличават

.
Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев
"Референдумът е дузпата, която гражданите ще бият на ГЕРБ", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред повече от 300 млади социалисти в Стара Загора.
 

Според Станишев националното допитване дава възможност хората "да вземат държавата в свои ръце" и те да определят развитието на страната. "Този референдум е извоюван от гражданите. Той е реакция срещу решението на Бойко Борисов да спре Белене", е отбелязал председателят на социалистите. Станишев е изразил възмущението си по отношение на "лицемерното поведение на управляващите, които многократно променят позицията си за референдума".

Станишев е бил категоричен, че развитието на ядрената енергетика има изключително значение за икономическото и социално развитие на страната и за живота на всеки гражданин. Председателят на БСП е добавил, че Белене ще осигури достъпни цени на тока за хората и е подчертал, че България ще има нужда от повече ток занапред. Председателят на МО в БСП Явор Гечев е призовал младите хора активно да участват в предстоящия референдум и да гласуват с "да".

"Дай боже!", така Станишев отговори на въпроса дали планира второ дете. Повод за питането стана остро поставения въпрос за демографския срив от червения лидер."Всеки ден България се топи със 120 души, а през миналата година са се родили с 20 хил. деца по-малко в сравнение кризисната 2009 г.", обяви той пред младите социалисти от БСП. Станишев обяви, че парламентарната група готвела законопроект за увеличаване на помощта за отглеждане на дете от сегашните 240 лв на 310 лв. Принципно червените били и за премахване праг на семейните доходи да получаване на детски надбавки.

Неморално е предложението на министърът на финансите Симеон Дянков премиерът, президентът и председателт на парламента да получават 8000 лева заплата, заяви още лидерът на БСП Сергей. „Едно от първите решения на това правителство беше да си увеличи заплатите с 15% - на себе си и на политическите кабинети", припомни Станишев. "Решението на моя кабинет по време на криза, като израз на солидарност с гражданите на страната, беше да се намалят заплатите на всички кабинети с 15%, в това число и на премиера, и на министрите, и на заместник-министрите. Те си ги вдигнаха.", заяви лидерът на социалистите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 6416 |11.01.2013 Станишев: Няма нещо, което ГЕРБ обеща, и го изпълни . 25| 7070 |30.11.2012 Откраднаха заплатите от фабрика на Христо Ковачки . 75| 6490 |23.11.2012 Станишев: Дянков е арогатен, недостоен за министър . 6| 5518 |19.11.2012 Вдигат заплатите в Центъра по трансфузионна хематология-Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads