Реклама / Ads
0| 4470 |23.03.2016 НОВИНИ

Станишев обедини европейските партии с обща декларация за атентатите в Брюксел

.
Сергей Станишев
По инициатива на президента на ПЕС десните, социалистите, либералите и зелените се обявиха за решителен и единен отговор на тероризма.
 
„Европа трябва да каже „НЕ“ на страха и да покаже решимост. Всички ние скърбим за жертвите и в мислите си сме с ранените. Целта на терористите е да разединят обществата ни, да ни изправят едни срещу други, подчертавайки различията ни. Единственият възможен отговор на това е солидарността. Затова инициирах подписването на обща декларация от четирите най-големи европейски партии. Необходимо е ново ниво на сътрудничество между институциите и държавите. В правителствата на страните-членки има представители на тези четири най-големи партии. Желанието ни е да им дадем този политически знак за съпричастност и обединяване на усилията в битката с тероризма.“

Това заяви лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев след като идеята му получи мигновена подкрепа от Жозеф Дол (ЕНП), Ханс Ван Баален (АЛДЕ) и Рейнхард Бутикофер и Моника Фрасони (съпредседатели на зелените).

„Ние, лидерите на най-големите европейски политически партии, призоваваме за единство срещу тероризма и съвместни усилия за гарантирането на сигурността на нашите граждани.

 

Нашият отговор трябва да бъде силен и единен.

 

Той се основава на нашите ценности – свобода и демокрация, отворени и толерантни общества, върховенство на закона и спазване на основните права.

Днес заставаме обединени, с вяра в нашето общо бъдеще. Защото именно такъв е Европейският съюз и светът, какъвто искаме да видим и за какъвто се борим всеки ден.“, се посочва в съвместната декларация.

 

„Сега службите за сигурност трябва да работят заедно. Но освен на ниво сигурност, ние, европейските политици, трябва да положим усилия  да водим борбата с тероризма навсякъде: в училище – чрез образование и интеграция, в икономиката: чрез работни места и перспектива; във външната ни политика: чрез инвестиции и сигурност в конфликтните райони.“, допълни Станишев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7446 |23.03.2016 Чуков: Европейските служби не са като тези на САЩ, Русия и Израел . 12| 4345 |18.03.2016 Станишев: Борим се за цялостта на Шенген . 8| 4196 |17.03.2016 Станишев: Споразумението между ЕС и Турция трябва да се придържа към европейското законодателство . 7| 4085 |12.03.2016 Оланд с подкрепа за Плана „Станишев“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads