Реклама / Ads
11| 4803 |01.05.2008 НОВИНИ

Станишев обеща по-добър живот на беловласите си симпатизанти

.
Стотици столичани се събраха в Борисовата градина, за да отбележат Международния ден на труда, който е и празник на левия печат у нас – 1 май. Преобладаваха хората от третата възраст, но много от тях водеха внучетата си.
 

Бабите и дядовците бяха в приповдигнато настроение и за децата това беше чудесна възможност да получат всичко, което поискат - балони, захарен памук, пуканки, сладолед, шоколад, някоя книжка или играчка, а сергии с подобни неща имаше достатъчно. Издателство „Захарий Стоянов" беше отворило щандове на няколко места и педлагаше томчета с произведения основно на български и чужди класици, както и на съвременни автори. Няколко по-малки издателства също предлагаха продукцията си. Не липсваха и традиционните скари, върху които цвърчаха вкусни кебапчета, които събираха внушителни опашки.

Както отбеляза сутринта и.д. главният редактор на в. „Дума" Александър Перпелиев „оказа се, че Бог е милостив към левия печат и времето ще бъде прекрасно - само за празнуване". Именно топлото слънце беше изкарало на разходка в парка и много млади семейства с децата им, които проявяваха любопитство и също се спираха около специално издигнатата за празника естрада, за да видят и послушат изпълнителите. За доброто настроение на събралите се погрижиха  общински духов оркестър, ученически мажоретен състав, първи ученически гвардейски състав "Христо Ботев", фолклорен състав "Родопея" от Кърджали, фолклорен ансамбъл "Здравец", вокална група "Трик", детската група "Като лъвовете", Петя Буюклиева, Нели Рангелова, Грета Ганчева, БТР.  

Въпреки слуховете за смъртта на в. „Дума", той излезе с празничен юбилеен брой.  Функционери от БСП потвъдиха информацията, че досегашният издадетл бизнесменът Петър Манджуков наистина се оттегля, но печатното издание ще продължи да излиза и ще бъде поето финансово от няколко издатели, между които ще е и левият депутат Добромир Гущеров. Според червените партийци Манджуков търпял големи загуби от „Дума", които вече не искал да понася, а новите издатели щели да си делят и влаганите средства, и загубите.

С юбилеен брой за 50-годишнината си излезе и в. „Земя", наследник на популярното по време на социалзма „Кооперативно село".

stanishev-1_may.jpg„Очакваме бизнесът да бъде социално отговорен", каза премиерът Сергей Станишев пред насъбралото се множество в Борисовата градина. Според него кабинетът не е направил малко, за да има добри бизнес условия. Той обеща през следващата година да има много повече инициативи, насочени към по-високо качество на живот, по-високи доходи и по-строг контрол от държавата над работодателите за правата на трудещите се и здравословните условия на труд.

"Ние от левицата, от БСП, винаги сме спазвали нашите ценности. Много по-трудно е да се отстояват позиции, когато БСП не е опозиция, а на власт и е отговорна за управлението на страната", сподели още Станишев с членовете и симпатизантите на столетницата. Премиерът заяви, че в оставащото време от мандата на това правителство партията ще работи за повишаване на качеството на живот на българските граждани, за повишаване на доходите на населението, за преодоляване на проблемите пред пенсионерите и най-вече за спазването на правата на работещите. Той беше категоричен, че БСП винаги помни своята отговорност към избирателите си.

Събралите се в Борисовата градина бяха приветствани за празника и от представители на двата синдиката - КНСБ и КТ „Подкрепа". Frognews.bg

 

 

Снимка: Юлиана Николова
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6706 |25.04.2008 Станишев, Доган и царя се събират в хотел на Богомил Бонев . 31| 5422 |18.04.2008 Станишев готов с оставка, става еврокомисар . 3| 4685 |17.04.2008 Б. Борисов посъветва Станишев да се отърве от партньорите си . 5| 4676 |17.04.2008 Станишев забравил телефона на царя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads