Реклама / Ads
115| 7054 |10.12.2012 НОВИНИ

Станишев обиден: Борисов е кадрова грешка на БКП

.
Сергей Станишев
Не се гордея, че Бойко Борисов е бил член на нашата партия, имаше кадрови грешки и по онова време - заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в отговор на въпроса как ще коментира антикомунизма на премиера, който демонстрира напоследък.
 

Вчера, след като обяви, че колкото и да му се иска, в хазната няма пари за коледни добавки за пенсионерите, Борисов отново хвърли вината върху предишните управляващи.

"Цялата рода на Станишев през годините е допринесла за това да сме най-бедните, затова не му отива да е ехиден", заяви премиерът и за пореден път каза, че неговото правителство изплаща по-високите пенсии, които предишното гласува точно преди края на мандата си.

"Не искам да слизам на нивото на г-н Борисов, няма да проговоря на неговия език", отговори днес Станишев на нападките му и припомни за осъждането на България в Страсбург заради полицейската операция, ръководена от него като главен секретар на МВР, която завърши със смъртта на Тодор Димов-Чакъра, предаде БГНЕС.

"Антикомунизмът е бил винаги последното убежище на хората, които няма какво да предложат като политика. Няма да говоря за опростачването по време на управлението на ГЕРБ, което не е техен патент, но те достигнаха неподозирани висоти при това управление, което демонстрира фасадна демокрация", подкрепи го депутатът от левицата Ангел Найденов.

Станишев продължи, че всичко е подменено при сегашното управление - истината с лъжата.

"При тази власт разумът е подменен с омраза, на принципа - разделяй и владей, а всеки, който защитава някакви права, е обвинен - лекарите се превръщат, според тях, в убийци, крадци, земеделските производители - всички били с бентлита, управляващите противопоставят зърнопроизводители на животновъди, държавността се заменя с ПР и с оригиналничене", каза още той.

Бившият премиер добави, че от БСП питат премиера какво е направил, за да защити българския национален интерес през следващите 7 години програмен период на ЕС.

"Накрая се оказва, че ще получим толкова, колкото и за този период и то без да се взема предвид инфлацията. Той повтаря непрекъснато, че при нашето управление са били спрени фондовете. Наложи се да обясняваме, че нямахме спрени евросредства, нямаме санкции, но това не му пречи да лъже", каза Станишев и допълни, че Борисов действа на принципа" една лъжа повторена сто пъти, става истина".

Станишев постави и въпроса за предстоящото заседание на Европейския съвет, на което ще бъде обсъждана промяна на конструкцията на ЕС и еврозоната.

"По същество се предлага създаването на отделен бюджет, успореден с този, който имаме сега. Предлага се де факто да има финансов министър на еврозоната, ще се издава общ дълг на еврозоната - това предполага правителство на еврозоната. Затова искаме да обърнем внимание какви са рисковете за България", каза лидерът на социалистите.

Той призова за спешно изслушване в НС на премиера Борисов по тези въпроси, както и на външния министър в комисиите на парламента. "Ако те откажат - левите депутати ще инициират подписка, за да се случи това и да се разбере каква ще е българската позиция на тези срещи и дискусии", каза още Сергей Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5344 |10.12.2012 Г. Тонева: Борисов и Цветанов не са тези, които ще избират главен прокурор . 23| 6177 |10.12.2012 Костов ще търси сметка на Борисов . 193| 8811 |09.12.2012 Борисов: Комунистите и Станишев са много страшни! . 44| 6512 |07.12.2012 На Станишев му станало обидно от думи на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads