Реклама / Ads
64| 5605 |28.04.2014 НОВИНИ

Станишев откри пазарния ден в Антоново

.
За първи път, давайки своя вот, жителите на Стария континент ще могат да изберат председателя на Европейската комисия, който ще бъде излъчен от спечелилата партия.
 

Това припомни Eвгени Кирилов, кандидат за евродепутат от Коалиция за България, откривайки официално предизборната кампания в Шумен.

Кирилов е категоричен, че съвместната работа на общия кандидат за президент на ЕК Мартин Шулц с лидера на БСП и ПЕС Сергей Станишев, би донесла на България едно по-добро бъдеще.

На откриването присъстваха още народният представител от ПГ на КБ Иван Иванов, областният и общински председател на БСП в Шумен Тодор Тодоров, лидерът на младежкото обединение Анатоли Стоянов, кметът на Шумен Красимир Костов, членове на общинските структури от областта и представители на коалиционните партньори на БСП.
 
„Можем да кажем, че БСП е единствената партия, която работи за хората от Шумен, от Лудогорието, от Герловото, за населението в цялата област“, каза Тодор Тодоров и допълни, че в област Шумен има изградени щабове, които ще водят силна, амбициозна и мотивирана кампания „За! Справедлива България и Социална Европа“.

„Спряхме разпада на икономиката и заздравяваме раните, нанесени от ГЕРБ“, коментира още Тодоров и припомни някои аспекти от работата на депутатите от Коалиция за България за Шумен, а именно: ремонта на пътя Шумен-Върбица, изграждането на пречиствателна станция за питейни води, укрепване на свлачището Шумен – Дивдядово, както и откриването на Колежа за обучение на медицински сестри в белодробната болница за предстоящата учебна година 2014-2015г.

В началото на пазарния ден в гр. Антоново, общ. Търговище, Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС посети местния пазар, където се срещна с производители, продавачи и потребители от общината. Той разговаря с десетки граждани за проблемите и развитието на региона, като основен проблем, който те поставиха пред него, бяха безработицата, ниските изкупни цени, както и ограничените възможности на хората. Той заяви твърдото намерение на КБ и правителството да продължават със социалните мерки в помощ на хората, антимонополното законодателство и програмата за развитие на регионите.

Председателят на БСП се разходи из града, където се срещна с граждани и разговаря с тях, отивайки към сградата на общината, където пред десетки членове и симпатизанти на БСП откри кампанията.

Той подчерта не само европейското, но и националното значение на евроизборите. „Още Димитър Благоев е казал, че случващото се в България до голяма степен зависи от случващото се в Европа. Няма как да постигнем промените, които искаме тук, без подкрепа от Брюксел“, каза той.

Присъстващите заявиха твърдата си подкрепа за партията. Те поставиха пред него въпроси относно енергетиката, земеделието, позицията на БСП спрямо Русия.

Станишев подчерта, че във външнополитическите си отношения България трябва да защитава своите интереси, но няма друга партия, освен БСП, с по–умерена позиция спрямо Русия и по-дългогодишни връзки. Той обясни, че темата не трябва да се използва предизборно, както правят лидери на други политически сили.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 6474 |27.04.2014 Станишев: България не е София, всички трябва да живеят добре . 91| 8966 |26.04.2014 Станишев: ПЕС гарантира справедливо отношение към страната ни . 70| 5947 |25.04.2014 Станишев откри кампанията: На 25 май ще кажем няма връщане назад . 7| 6118 |25.04.2014 Откриха трупа на лекарката край Винево

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads