Реклама / Ads
98| 5383 |23.07.2013 НОВИНИ

Станишев: Пълним дупките, създадени от Симеон Дянков

.
Източник: Булфото
Бюджетът, който функционира не е бюджетът на Коалиция за България, а на Симеон Дянков. Трябва да се направи актуализация на бюджета, за да се коригират няколко грешки.
 

Правителството се стреми да прекрати практиката, която въведе Симеон Дянков. Тя докара до фалит стотици предприятия. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция, която можете да гледате тук.

Правителството на ГЕРБ водеше политика на фалшиви бюджетни баланси, каза още той. Друг аспект, който трябва да се знае в резултата от управлението на Дянков и на Борисов е влошаването на макроикономическа рамката. Беше изяден фискалния резерв от 8 млрд. лева, той спадна на 3,5 млрд. лв. С 4 млрд. лв. беше увеличен и държавният ни дълг, каза още червеният лидер.

Дългът, който правителството планира да вземе е, за да покрие дългове натрупани от ГЕРБ, за да гарантираме стабилността на фискалния резерв. По времето на ГЕРБ той падна на 3,9 млн. лева. По същество правителството се опитва да запушва дупките, създадени от Симеон Дянков, а Борисов го наричаше неговото "слънчице". Не е приемливо да докараме хората до положение да умират от глад, това не е наша политика, а на Дянков. България остава сред отличниците на ЕС и след актуализацията на бюджета. Не сме застрашени по никакъв начин от процедура за свръхдефицит.

Ще сме сред 8-те страни с най-ниски дефицит, но с политика, която ще е в подкрепа на българските фирми и ще е социално ориентирана. Вярвам, че ще могат да се повиши събираемостта, каза още Станишев. Според Петър Кънев Дянков е работел за българския бизнес на един много прост принцип - докато научим магарето да не яде, то взе, че умря. Поправката в бюджета е наложително, тя не е нещо сакрално или трагично, каза още Кънев.

Що се отнася до прословутото тефтерче на Филип Златанов, Станишев заяви, че е настъпило самопризнание и от Искра Фидосова и от Бойко Борисов. Държавата е управлявана чрез шантаж, едни конфликти на интереси са прикривани, едни хора са "удряни". Не е достатъчно разграничаването на г-н Борисов от Искра Фидосова, защото той сам е казвал, че има 100 уши и очи и знае какво става в държавата.

Попитан дали ще гласуват този бюджет без одобрението на синдикатите и работодателите, лидерът на БСП отговори, че и синдикатите и работодателите са се обявили против бюджета на Дянков. Ние сме готови и ще водим разговори. Ще чуваме мнението на всеки. Работодателите би трябвало да подкрепят ангажимента на правителството да се разплаща с бизнеса. Това разплащане запазва работни места и дава стабилна среда. Готови сме да отчетем нуждите и от синдикалистите, и от работодателите, категоричен е червеният лидер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 53| 4869 |19.07.2013 Станишев: ДАНС беше създаден с най-добри намерения . 89| 5697 |16.07.2013 Станишев: Готови сме да разговаряме с ГЕРБ . 109| 5369 |11.07.2013 Станишев: Изборите бяха признати, ГЕРБ да си вършат работата . 71| 5187 |09.07.2013 Станишев: Импийчмънт към президента ще го издигне в мъченик

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads