Реклама / Ads
163| 7104 |19.06.2013 НОВИНИ

Станишев: Пеевски беше предложен с чисти мотиви

.
Това каза Сергей Станишев от трибуната на Народното събрание, по време на дебатите за отмяната на избора на Делян Пеевски като председател на ДАНС.
 

През последните 4 години задкулисието в управлението на държавата достигна своя апогей. Този процес трябва да бъде прекратен и да започне процес на оздравяване и прочистване в политическия и икономическия живот на България, каза Станишев. Точно заради това кабинетът "Орешарски" започна реформа в сектор сигурност. Този сектор беше превърнат в лично оръжие на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Те го използваха за шантаж и рекет, за прикриване на контрабандата. Процесът на реформиране в специалните служби започна и ще продължи, категоричен беше Станишев.

Мотивът, който натежа при избора на Делян Пеевски е, че е важно в момента да се постигат бързи резултати. Резултати срещу контрабандата, срещу борбата с организираната престъпност. В г-н Пеевски видяхме желание за такава бърза работа, разкри лидерът на БСП. Имаше граница, която не трябваше да прекрачваме. Протестите на хората са тежък, но ценен урок за мен. Трябва да осъзнаем, че след 4 години мачкане на хората, те се събудиха и искат техния глас да бъде чут. Извинявам се лично на моята парламентарна група и на избирателите на БСП. "Коалиция за България" гласува за Делян Пеевски, за да подкрепи кабинетът на Пламен Орешарски, продължи Станишев.

Събитията от последните бяха сериозен урок за мен. Аз нося отговорност пред парламентарната група и пред моята политическа сила. Това предложение беше направено с най-чисти и искрени мотиви. Не искахме да имитираме работа, разкри Станишев. Направихме политическа грешка и ще ни е трудно. Маските трябва да паднат. Човек трябва да има силна политическа воля. Когато сме тръгнали да се борим с корупцията и да борим мафията, трябва да сме готови да понесем отговорност, дори и някога да грешим.

Аз се извинявам и на нашите избиратели, повтори Станишев. Вчера взехме решение да отправим питане до Конституционния съд, дали Делян Пеевски може да се върне сред нас като депутат. Приветствам решението на г-н Пеевски да се откаже от депутатското си място, докато съдът не реши казуса. Не приветствам поведението на ГЕРБ, които 4 години тормозеха и съсипваха службите, а сега си позволяват да критикуват, допълни лидерът на ПЕС. Сега се обръщам към моята политическа сила. Всяко едно предложение, което ние отправяме трябва да бъде сериозно тествано.

Това трябва да стане наш принцип на поведение. Научихме тежък урок и трябва да стане ясно, че ние винаги ще се съобразяваме с гражданското мнение, категоричен беше Станишев. Напоследък излязоха доста информации за офшорни фирми. Справедливо е да станат ясни всички български граждани, които имат офшорни компании. Това е силна политическа позиция. Ние си взехме поуките и си научихме урока, завърши Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5643 |19.06.2013 Румен Петков: Пеевски сам трябва да разреши казуса . 23| 5811 |19.06.2013 БСП: ДПС не е поставяло ултиматуми за Делян Пеевски . 11| 6244 |19.06.2013 Освобождават Делян Пеевски днес . 33| 5289 |18.06.2013 Ц. Цачева: Ще настояваме пред КС Пеевски да не се връща като депутат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads