Реклама / Ads
91| 8946 |26.04.2014 НОВИНИ

Станишев: ПЕС гарантира справедливо отношение към страната ни

.
"Радвам се да бъда днес тук на откриването на вашата кампания и да видя всички вас, толкова много хора, които сте застанали зад идеята за по-добра Европа както аз и нашият общ кандидат за президент на ЕК Мартин Шулц.
 

Преди една година бях тук, пред хиляди от вас, за да покажа подкрепа си за Виктор, да покажа подкрепата на европейските социалисти за вас и за нужната в Румъния промяна. Чудесно е отново да бъда в Румъния и да видя колко голям е напредъкът оттогава."  С тези думи на румънски започна речта си пред присъстващите над 10 000 членове и симпатизанти на социалдемократическата партия на северната ни съседка лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев по време на откриването на предизборната кампания на социалдемократите в Румъния. Той допълни, че с избирането на Виктор Понта, Румъния е поела по пътя на възстановяването и устойчив икономически растеж. Станишев добави, обаче че е нужно и още нещо, да се осъществи промяна и на европейско ниво.

 

Президентът на ПЕС бе категоричен, че десните са създали Европа на страха и са положили основа за невиждан популизъм и дискриминация, които са били почувствани силно именно от румънците и българите.  Тук той подчерта, че именно социалистите са се противопоставили на тази несправедливост. В тази връзка той даде пример с България, която е изпълнила всички условия за влизане в Шенген, но въпреки това страната ни не е била приета. 

 

Станишев изтъкна още,  че за първи път бъдещият президент на Европейската комисия, ще бъде избран от хората, а не от политически договорки зад закрити врати. Той призова левите избиратели там да гласуват следващия месец за една различна Европа – Европа, която се развива, Европа, която защитава, една работеща Европа. „Вие сте промяната. Вашите семейства. Вашите приятели. Всеки един, който иска различна Европа”, каза още Станишев. На откриването на кампанията на румънската социалдемократическа партия присъства премиерът на страната и лидер на  PSD Виктор Понта, който специално благодари на Сергей Станишев за подкрепата, която оказва.

 

Президентът на ПЕС се ръкува с всички кандидати за евродепутати на румънската социалдемократическа партия. На церемонията присъства кандидатът за президент на ЕК на ПЕС Мартин Шулц, президентът на ПЕС Жени Зита Гурмай и др.

При посещението в румънската столица Букурещ днес лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев и кандидатът на ПЕС за президент на ЕК Мартин Шулц се запознаха с голям европроект в Института по ядрена физика в Мъгуреле, на около 10 км от столицата. Сергей Станишев и Мартин Шулц бяха придружени при обиколката си на обекта от министъра на образованието, научните изследвания и технологичното развитие Минеа Костою.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 122| 6230 |24.04.2014 Сергей Станишев: България няма време за губене…повече с ГЕРБ . 88| 6996 |23.04.2014 Станишев: Скандализиран съм от еврорезолюцията за "Южен поток" . 82| 5036 |17.04.2014 Станишев: Само за година над 4 млрд. лв евросредства са влезли в икономиката ни . 69| 7242 |16.04.2014 Станишев: Борисов не разбра, че опозицията формира алтернативи на управление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads