Реклама / Ads
25| 4797 |19.06.2014 НОВИНИ

Станишев: ПЕС ще води преговори с приоритетни политики, които ще защитава

.
Макар и изборите скоро да минаха, борбата не е свършила. Тепърва предстоят преговорите между европейските партии за формиране на Европейската комисия, но и политиките, които трябва да бъдат осъществени за промяната на Европа. Това заяви на проведеното днес заседание на Президиума на ПЕС президентът на евросоциалистите и лидер на БСП Сергей Станишев.
 

 

Той подчерта, че след като с  Мартин Шулц са получили доверие от срещата на премиерите от семейството на ПЕС и Шулц е бил избран за лидер на групата в ЕП, те ще водят преговорите на базата не само на борба за постове, но преди всичко за приоритети и политики. Той обясни, че преди да започнат разговорите ще бъде съставен списък от приоритетни политики, които ще са в основата на преговорите. Като основни приоритети, които ще бъдат отстоявани, той посочи борбата с младежката безработица и инвестициите.

 

Освен предстоящите преговори основна тема на президиума беше и равносметката на миналите избори, както на европейско, така и на национално ниво за всяка държава-членка. „Тези избори бяха за демокрация. ПЕС успя да направи много важна стъпка, затова да направи ЕС по-демократичен и по-прозрачен с избирането на ясен общ кандидат за президент на ЕК от хората, а не този важен пост да се решава след изборите, в закрити разговори между партиите”, зави Станишев. Той подчерта, че сега благодарение на ПЕС президентът на ЕК ще бъде човек ясно подкрепен от европейските гражданите.

 

„Големият губещ е ЕНП. Те загубиха 50 места в ЕП. Нашето политическото семейство успя да се стабилизира. Борбата за промяна на Европа не е свършила. Следващите седмици трябва да сме единни не само за ЕК, но и за същността на политиките”, категоричен бе той.

 

На заседанието присъстваха и председателят на групата на социалистите и демократите в ЕП Мартин Шулц, президентът на ПЕС-Жени Зита Гурмай, главният секретар на ПЕС Ахим Поуст, както и лидери и представители на партиите-членки на ПЕС. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 5248 |18.06.2014 Станишев: Мартин Шулц беше силното лице на нашата кампания . 18| 4749 |18.06.2014 Местан: Война няма да водим . 53| 5507 |17.06.2014 Станишев: Бързите избори ще разсекат Гордиевия възел на противоречията . 53| 7725 |17.06.2014 Станишев: Декларацията на президента бе извън правомощията на КСНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads