Реклама / Ads
93| 7750 |23.06.2012 НОВИНИ

Станишев пита ГЕРБ за братя Галеви. Борисов: Не коментирам лъжци!

.
Сергей Станишев
Сергей Станишев отново скочи срещу управляващите от ГЕРБ. Законът за горите е лош, направо безобразен и защитава изцяло корпоративни интереси, като предоставя безвъзмездно държавни ресурси на частни фирми. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Сергей Станишев преди началото на Националния съвет на партията.
 
Според него спорният закон е илюстрация на цялостното управление на властта - с даване на обещания, които не се спазват. По думите му над 60 са лобистките, корупционни закони, приети от сегашното правителство, което било рекорд.

По отношение на очаквания мониторингов доклад на Европейската комисия Станишев коментира, че досега се забелязват повече показни арести и вдигане на шум без изпълнение на препоръките на Европейската комисия. „Управляващите пропиляха твърде много време. Вместо да се занимават с реални реформи в съдебната система и да водят реална борба с организираната престъпност, те имитират активност, което няма как да не се забележи от европейските институции. Станишев припомни и преминаването в нелегалност на т.нар. братя Галеви. Той обаче не обели и дума за това, че именно видни социалисти като Румен Петков и Мая Манолова даваха високи оценки на модела Дупница, когато там вилнееха същите Галеви. Не си спомни и за фамозната среща на същия Румен петков и Галевите заедно с Алексей Петров-Трактора на басейна „Спартак”.

Лидерът на БСП коментира и думите на вицепремиера Симеон Дянков, че страната ни е сред трите държави, които покриват критериите за членство в еврозоната.

„Министър Дянков беше заявил, че това е първи приоритет на ГЕРБ през 2009 година. Затова спряха плащания на български фирми. Държавата и днес дължи около 360 милиона на бизнеса, което създава огромни затруднения, фалити, безработица и всичко останало. Днес, в края на третата година от тяхното управление, наред с това, преди няколко дни се похвалиха колко са велики за пореден път и че са готови за еврозоната. Само че тяхната лъжа беше опровергана от Европейската централна банка. Във връзка с това, тъй като Бойко Борисов ми прати много поздрави по повод тези данни, които те обявиха, аз му връщам поздрави от Европейската централна банка", каза още лидерът на БСП Сергей Станишев.

По време на днешното заседание на Националния съвет на социалистите бяха обсъдени събраните до момента подписи в подкрепа на проекта АЕЦ „Белене", също така бяха избрани председателите на съветите и комисиите към партията.

"Крадецът вика: дръжте крадеца". Така премиерът Бойко Борисов коментира в Попово изказванията на лидера на БСП Сергей Станишев: „Той такива лъжи сипе, че да го коментирам, е просто унизително. С такива лъжци изобщо няма да споря. Ние всеки ден откриваме булеварди, шосета, заводи, паркове, градини. Всеки ден им показваме какво правим за хората", категоричен бе премиерът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 146| 7009 |20.06.2012 Борисов нареди на Павлова да покани Станишев на среща . 61| 5978 |14.06.2012 Алфа Рисърч: 22,3 % биха гласували за ГЕРБ . 99| 6424 |12.06.2012 Станишев, нахъсен: Искаме нов мандат . 46| 5805 |12.06.2012 НЦИОМ: Няма съмнение в лидерството на ГЕРБ към момента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads