Реклама / Ads
16| 5023 |04.05.2013 НОВИНИ

Станишев: Подкрепата за масовия спорт ще донесе успехи и на големите състезания

.
Трябва да подкрепяме масовия спорт и тогава ще има и успехи на големите състезания, заяви в Казанлък председателят на БСП Сергей Станишев. Той награди победителите от първия пролетен футболен турнир, който е под неговия патронаж.
 

 

Лидерът на социалистите поздрави за куража и усилията всичките 16 отбора, които участваха и обеща да направи турнира ежегоден. „Без масов спорт няма здрав дух, здраво тяло и здрава нация”, отбеляза Станишев. Той си спомни за последното си участие във футболен мач през 2006г. между премиери и президенти, който е бил благотворителен.

 

Според Станишев е необходимо разходите на държавата да се преструктурират и да се насочат към важните потребности на хората. Като негативен пример той изтъкна управлението на ГЕРБ, когато се даваха 100 млн. лев за подслушване и 170 млн.лв. за бонуси, докато нямаше пари за масов спорт и за хора с увреждания например. Лидерът на БСП разказа за срещата си с българските параолимпийци, които са му споделили тежките условия, при които тренират. „ГЕРБ смятат, че всичко им е позволено, а това поражда бедност и мизерия”, каза Станишев и добави, че те са показали, че няма воля и морал в управлението, което беше свалено.

 

Лидерът на БСП напомни твърдението на Цветанов за прекършената организирана престъпност и отбеляза, че в действителност се е оказало, че ръководството на МВР е действало като организирана престъпна група. Станишев изтъкна, че след изборите МВР ще бъде насочено да осигурява сигурността, собствеността и живота на гражданите. „Хората трябва да виждат че могат да разчитат на полицията”, добави председателят на БСП. По думите му в момента десетки служители на МВР се чувстват употребени.

 

„Институциите се превърнаха в наказателни отряди и рекетьори. Това ще го спрем след изборите”, категоричен беше Станишев. Според него ГЕРБ се опитват да внушат страх у хората, защото по законен път не могат да спечелят вота. От друга страна Цветанов не се отказва от имунитета си от една страна, за да отложи официалния си статус на обвиняем, а от друга – защото е главен организатор на манипулациите.

 

Станишев коментира още, че българската военна индустрия е важна част от икономиката и не може да се развива без държавна подкрепа. „Такава ще има. Трябва да се гарантират пазарите за българско производство, защото това създава заетост”, изтъкна лидерът на БСП. Той добави, че това важи както за ВМЗ, така и за Арсенал, но напомни, че Аресенал е частно дружество.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 81| 5311 |03.05.2013 Сергей Станишев: България беше управлявана по престъпен начин . 19| 4965 |03.05.2013 Станишев: БСП ще защити хората от ГЕРБ . 32| 4797 |03.05.2013 Станишев: България беше управлявана по престъпен начин . 79| 5881 |02.05.2013 Станишев: Разликата между Борисов и Цветанов са 3 години затвор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads