Реклама / Ads
26| 5598 |11.12.2013 НОВИНИ

Станишев похвали бюджета ни пред посланици от ЕС

.
За пръв път от много години сме свидетели на ясно структуриран бюджет с точно разписани политики и приоритети, ориентирани към възстановяване на българската икономика и извеждането й на пътя на растежа, към създаването на по-добър живот за българските граждани и адресиран към разрешаване на техните проблеми.
 

Това заяви Сергей Станишев на регулярна работна среща с посланиците на страните-членки на ЕС и Турция, акредитирани в България, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Срещата бе при домакинството на г-н Дарюс Гайдис, временно управляващ посолството на Литва, по повод текущото в момента литовско председателство на Съвета на ЕС. В срещата взеха участие и Корнелия Нинова, заместник-председател на Парламентарната група на „Коалиция за България" и председател на Парламентарната комисия по труда и социалната политика и  Деница Караджова, заместник-председател на Парламентарната комисия по европейските въпроси, контрол на европейските фондове и секретар на ПГ на КБ.

Свидетели сме и на създаване на предсказуема, прозрачна и благоприятна среда за бизнеса и насърчаване на инвестициите, както и към подкрепа от страна на държавата за местните и регионални власти и към извеждането на образованието, здравеопазването и социалната закрила в приоритетни управленски политики", подчерта Станишев.

Според него  съществуват добри перспективи пред българското правителство, за да продължи да работи ефективно, мотивирано и още по-усърдно  по изпълнение на програмата, с която е избрано.

Сред другите теми, обсъдени на работната среща бяха и ситуацията в енергийния сектор, възловите енергийни проекти, реформата в съдебната система, политическата конюнктура, предвижданите промени в Изборния кодекс, перспективите за присъединяване на България към Шенген, както и предстоящите избори за членове на Европейския парламент.

По отношение на предстоящите евроизбори, Сергей Станишев посочи, че европейското социалистическо и социалдемократическо семейство ще се бори за извоюване на възможността да предложи и да даде нова посока за развитието на Европа.

"Посоката на европейско развитие, за която ще се борим, е свързана с възстановяване на надеждата и възвръщане на доверието на европейските граждани в европейския проект,  основан на изконни ценности и уважението на основните принципи на солидарността, справедливостта, демократичността и защита на човешките права", заключи председателят на ПГ на КБ и президент на ПЕС.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 139| 8737 |10.12.2013 Бареков при Слави: Не съм по-малко образован от Станишев и Борисов . 28| 6303 |10.12.2013 Бойко:Вместо да приема бюджета, Сидеров се пече в Куба . 22| 5199 |09.12.2013 Борисов се похвали за срещата си с "Биби Нетаняху" . 36| 4706 |08.12.2013 Кадиев: Още 300 млн. няма да бъдат изпълнени от бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads