Реклама / Ads
28| 6942 |13.02.2010 НОВИНИ

Станишев поиска разпечатки на Трактора

.
Сергей Станишев Източник: Вяра Йовева
Сергей Станишев се разграничи от това, да е бил политически зависим от Алексей Петров - Трактора. Той предложи да се види за половин година с кого е говори обвинения. „Аз съм сигурен, че с мен не е говорил”, каза бившият премиер.
 
При гостуването си в предаването "Сеизмограф" на бТВ на въпрос дали се чувствяа подведен от хора, на които е разчитал, Станишев отговори, че в ДАНС е работил само с Петко Сертов. „Очевидно, че присъствието на Алексей Петров е навредило на ДАНС, за което аз съжалявам”, каза гостът в студиото. Той отново заговори за ПР-а на МВР и каза, че всяка следваща акция затъмнява предишната и няма резултати.

Според гостът в студиото ДАНС си е имало ръководство, а всички назначения са на отговорност на председателя на агенцията. Според Станишев са абсурдни твърденията, че Тракрора е ръководил ДАНС.

Бившият премиер каза още, че е попитал и Петко Сертов и главния прокурор, дали Алексей не вреди на ДАНС, но получил отрицателни отговори. Тези, които много говорят за Алексей Петров били много повече свързани с него, смята Станишев. Интересно е да се видят мотивите за назначаването му. С него били работили и Емануил Йорданов и Румен Петков и Бойко Борисов, категоричен бе гостът в студиото..

Този казус отваря много важна тема, за досиетата, смята Станишев, също така как са били създавани застрахователните компании, за което имало много публикации, но малко доказани неща.

Най-малкото Румен Петков можел да иска оставката на лидера на БСП, смята Станишев. Според него всичко е вътрешна борба и целта била да се отстрани сегашният лидер.

В предаването "Седмицата" на Дарик лидерът на БСП отговори на въпроса, дали е бил зависим политически от фигурата на Алексей Петров и от други подобни лица.  "Не съм бил и не съм. Смятам, че от целия политически строй, съществувал в България, съм един от хората, които най-най-малко са свързани с икономически интереси, да не говорим за престъпни групи, това е абсурд", категоричен бе лидерът на БСП.

Бившият премиер каза още, че се е срещал два пъти с Алексей Петров по времето, когато е бил министър-председател. Единият от двата разговора бил във връзка с твърденията, че Петров има намерение да влиза в политиката.

Сергей Станишев няма намерение да отстъпва в битката за лидерския пост в БСП.  Извънреден само юял да навреди на партията. "На последното заседание на конгреса имаше състезание на кандидати и смятам, че подобно действие, извънреден конгрес, би навредило на БСП, просто някои хора не мирват, яде ги вътрешна амбиция. Трябва да се работи реално и за организационно укрепване на БСП и за алтернативни политики, това и правим, но това трудно се превръща в реалност от постоянното интригантстване вътре в партията. Всеки трябва да направи избор - силна БСП като опозиция или разложена БСП, което отговаря единствено на интересите на ГЕРБ", коментира още бившият премиер.

"Винаги съм се стараел да бъда принципен и заради някакви конюнктурни интереси или неща да не зачерквам хората, защото и двамата бяха отстранени заради това, че се изгуби общественото доверие в тях като министри, да не говорим, че в случая с Румен Петков нямаше парламентарна подкрепа, спомнете си. НДСВ като част от коалицията не подкрепиха правителството, когато беше вотът на недоверие, свързан с него. Но винаги съм давал шанс, всеки да работи за БСП, ако има идеите и желанието. Такъв е и сега подходът. Няма безмълвно да търпя да се правят постоянно интриги, да се клати корабът на БСП", каза Станишев.

"Ако нещата са така сериозни, както се възпроизвеждат от ръководителите на МВР и от медиите, които казват „по информация от МВР”, това е изключително успешна операция. От категоричността на вътрешния министър и на главния секретар съм склонен да мисля, че са събрали достатъчно солиден материал. Това е прекалено сериозно и прекалено разхвърляно в медиите, за да си позволи сериозен човек, като министър Цветанов, да рискува с тази работа. Нещо повече – тук се ангажираха с позиции и чуждестранни дипломати. С цялата условност на всичко казано – аз мисля, че ще има резултат. Този случай е предшестван и от бандитската група на Митьо Очите, от случая с бандитската група на Будимир Куйович. България вече показва, че има капацитет да удря организирана престъпна група", каза в интервю за "Фокус" бившият въртешен  министър Румен Петков.

"Мисля, че това е най-големият успех досега на МВР. Престъпник, който е бил покровителстван от държавата по времето на Атанас Атанасов и на Иван Костов, Будимир Куйович, въпреки осъдителната присъда на Добрички съд, е получил статут на постоянно пребиваващ в България. Действията на ръководството на Министерството на вътрешните работи, в т.ч. на тогавашния главен секретар ген.-лейтенант Валентин Петров, на сегашния главен секретар Калин Георгиев доведоха до залавянето му и до набирането на неопровержими доказателства. И това е най-голямата присъда досега в България за човек, който се занимава с наркотрафик, наркоразпространение", допълни още Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 13074 |13.02.2010 Арлин Антонов: Кой направи Трактора офицер под прикритие? . 16| 4903 |13.02.2010 М. Попова: Не съм общувала с Трактора . 0| 4551 |11.02.2010 Ал. Томов може и да е обвиняем с Трактора . 15| 11439 |11.02.2010 Нанка Колева: Трактора е от наркогрупата на Филчев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads