Реклама / Ads
3| 4508 |31.08.2015 НОВИНИ

Станишев в Португалия: Антонио Коща ще изведе социалистите до победа

.
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев беше специален гост на откриването на кампанията на социалистите в Португалия през уикенда. На 4 октомври в страната предстоят парламентарни избори, а лидерът на социалистическата партия и настоящ кмет на Лисабон Антонио Коща е сочен за фаворит и възможен бъдещ премиер.
 

На събитието, организирано съвместно с младежките организации на португалската социалистическа партия и ПЕС, пред повече от две хиляди души Сергей Станишев изрази подкрепата си за лидера Антонио Коща. „Ние всички познаваме Антонио Коща като опитен политик. Той предлага нови решения на стари проблеми и има модерен подход. Сега се нуждаем от неговия силен глас в Европа на масата на Европейския съвет. Нуждаем се от него, за да се противопоставим заедно на политиката на ограниченията, която няма да ни изведе от кризата. И тук в Португалия, както и в цяла Европа, консерваторите казват: няма друг начин, освен ограничения. Това не е вярно. И Социалистическата партия начело с Антонио Коща може да предложи на страната реална алтернатива.“

 

„Заетостта и работните места са основен приоритет в работата на Антонио Коща. Младежката заетост най-вече. Свидетели сме колко млади португалци напускат страната си в търсене на по-добър живот. И това е проблем! Трудовата мобилност в Европа трябва да е избор, а не необходимост.

 

Португалия и Европа се нуждаят от политики, които водят към растеж. Европейският съюз не бива да изоставя своите социални и демократически принципи, заради които беше създаден. И това зависи от нас. Можем да обърнем страницата. Вярвам, че Антонио Коща ще е бъдещият министър-председател на Португалия и това ще е първата от многото победи пред социалистите!“, заяви президентът на ПЕС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4799 |24.07.2015 Станишев: Справедлив процес за журналистите в затвора в Египет . 0| 4548 |22.07.2015 Станишев: Прилагането на споразумението ще е тест за политическа зрялост на партиите в Македония . 0| 4785 |16.07.2015 Станишев на среща с премиера на Тунис Хабиб Есид . 0| 4468 |14.07.2015 Станишев: ПЕС поздравява преговарящите за историческата ядрена договорка с Иран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads