Реклама / Ads
5| 4530 |15.06.2015 НОВИНИ

Станишев: Повече българи на високи позиции в Европа – повече авторитет за България

.
Сергей Станишев
„Колкото повече българи заемат високи позиции в Европа, толкова по-висок е авторитетът на страната ни и повече врати се отварят, за да можем да отстояваме нашите интереси”. Това заяви на пресконференция в централата на БСП преизбраният президент на ПЕС Сергей Станишев.
 
Като основни постижения на ПЕС, откакто е начело на партията Станишев посочи, че от трима левите премиери са вече 11 и в още 6 държави участват в управлението.  Като друг успех той подчерта овластяването на европейските граждани чрез идеята всеки от тях да избира директно президент на ЕК. Станишев припомни и кампанията на ПЕС за младежката безработица, в резултат на която Комисията одобри 6 млрд. евро за младежката гаранция. Тук лидерът на социалистите подчерта, че има какво още да се направи за нейното ефективно прилагане, защото в едни страни върви добре, а в други има много бюрокрация и слабо се реализира. „На левите Европа дължи и европейския инвестиционен план за 315 млрд. евро, което беше нашето условие да подкрепим Комисията Юнкер”, изтъкна Станишев.

„За мен е важно, че ПЕС дава добавена стойност на всяка една от партиите. Няма партия, която да е поискала и да не е получила подкрепа. Моята политическа цел е партията да стане първа политическа сила на евроизборите през 2019 г. и следващият президент на ЕК да е от лявото политическо семейство. Само така ще можем да променим Европа. А тя има нужда от промяна, защото има несправедливости, разочарование и дори гняв. Хората търсят отговор и този отговор трябва да бъде амбициозен и последователен. И да бъде предложен от ПЕС”- каза още Сергей Станишев.

Според Станишев БСП трябва да запазва, развива и надгражда своята европейска легитимност. „Ние сме партията, която реализира пълноправното членство на България в ЕС през 2007 г. БСП извървя много дълъг път и си спомням преди години колко много усилия трябваха, за да получим тази европейска легитимност. Дори не съм си и мечтал, че българин, и в частност аз, ще бъда начело на това семейство”.

„Искам да окуража нашите кандидати за кметове, ръководството на нашата партия, членовете и симпатизантите – няма предрешена кампания, няма спечелени предварително избори. Със силна кауза – и национална, и местна, и с добри кандидатури можем да постигнем силен резултат, който е необходим не толкова за БСП, колкото за хората в България. Убеден съм, че България има нужда от силна социална лява алтернатива и това е голямата мисия на БСП”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 5245 |14.06.2015 "Ню Йорк таймс": Пентагонът разполага танкове в България . 38| 5442 |14.06.2015 Българи и роми се биха! 7 души са в "Пирогов" . 26| 5424 |13.06.2015 Сергей Станишев: По-силни сме от преди 3 години . 10| 5948 |13.06.2015 Чуков: България е разградена държава, доказва го взривът в Анево

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads