Реклама / Ads
22| 5156 |19.04.2011 НОВИНИ

Станишев прати ГЕРБ-eри на десант в Странджа

.
Сергей Станишев
Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви: Парламентарната група на ГЕРБ, вместо да излизат във великденска ваканция, да ги пратят на един десант в Странджа, да подишат чист въздух, може и някаква работа за държавата да свършат най-после.
 

Повод за този коментар стана решението спецчасти да окажат помощ на БАБХ при обстрела на безпризорните крави болни от шап в Бургаско.

„Сега са намерили нова работа на спецчастите. Това междудругото е интересно. Ще помислим върху него, понеже сега разработваме нашия проект за националната сигурност и отбрана. Все пак това е унизително”, каза още Станишев.

Лидерът на БСП обяви, че на 1 май ще има протестно шествие на левицата. МИтингът ще започне на пл. „Батенберг” в София от 11.30 часа и ще премине в шествие до Борисовата градина. „Всеки недоволен от политиката на ГЕРБ е добре дошъл”, каза Станишев.

Бившият премиер на България коментира и споразумението между Министерството на земеделието и храните и тютюнопроизводителите. „Моята прогноза е, че тютюнопроизводителите за пореден път ще останат излъгани”, каза той.По повод на петъчната декларация на БСП, която беше изчетена в пленарната зала, Станишев обясни, че не е била опозиционна, а конструктивна. Станишев заяви, че все още чака да се реши кога ще се обсъди проблема с икономическото състояние на България.

По-рано днес стана ясно, че заради шап сред животни в Странджанско има сериозен проблем, в решаването на който ще помага и полицията. Това обяви пред БНР Йордан Войнов, директор на Агенцията по храните.Поисках помощ от главния секретар Калин Георгиев и от днес в отстраняването на заразените от шап животни ще се ангажират и снайперисти от полицията, посочи той.

По думите на Войнов може да се наложи в акцията срещу шапа да се включат и хеликоптери.Шефът на Агенцията по горите съобщи още, че няма нови огнища на заразата в Странджанско.

Frognews.bg припомня, че последното огнище на болестта беше засечено в село Долно Ябълково, община Средец. За да се ограничи разпространението на шап, от БАБХ предприеха незабавно умъртвяване и загробване на всичките възприемчиви животни, отглеждани на територията на селото - 325 дребни преживни животни и 45 едри.

На 4 април беше засечено ново огнище на болестта в странджанското село Близнак, община Малко Търново.

В края на миналата година на територията на страната бяха установени три огнища на заразата - в селата Граматиково, Резово и Кости.

Установено бе, че животните от село Резово са заразени от 21 турски бивола, преминали границата с Турция. Южната ни съседка ваксинира за шап с щам О1 два пъти годишно, но откритият на територията на България вирус е с щам О и за него няма ваксина.

37 от над 1 600 взети проби от домашни животни в село Кости бяха положителни за болестта. Всички животни в селото - приблизително 250 овце и кози, 200 едри преживни животни и 80 свине, бяха умъртвени.

В средата на месец февруари тази година при рутинни прегледи при около 15 едри преживни животни от село Стефан Караджово бяха установени клинични признаци на заболяването.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 83| 5493 |17.04.2011 М. Кунева: Не съм кандидатура нито на Станишев, нито на Първанов . 25| 6525 |16.04.2011 Ел. Йончева: Не са ми давали пари заради Станишев . 18| 5059 |14.04.2011 Фидосова чака Станишев на къра . 41| 5155 |14.04.2011 М. Димитров: В момента Бойко слуша Първанов и Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads