Реклама / Ads
12| 4775 |10.03.2009 НОВИНИ

Станишев пред Евронюз: България е със собствен план за действие

.
България има собствен план за действие при евентуален нов газов спор между Русия и Украйна и едва ли ще бъде засегната от него, обяви в интервю по новинарската телевизия „Евронюз” българският премиер Сергей Станишев.
 

Той изразява категоричната позиция, че е недопустимо гражданите на Европа да стават заложници на двустранни икономически или политически конфликти. Все пак Станишев прави уговорката, че подсигуряването на България и ЕС при нова газова криза не би могло да стане веднага, защото чудеса не ставали тутакси, особено когато иде реч за диверсификация на газови доставки или свързване на газопроводни мрежи. За такива проекти е нужно време, отчита Станишев пред водещия Серджо Кантоне.

На въпрос дали страните от Централна и Източна Европа имат нужда от специален спасителен план за тях, Сергей Станишев обявява, че България засега не е поискала нито цент от Европейската централна банка или от която и да била друга финансова институция, защото е водила трезва макроикономическа, фискална и финансова политика. По-важно било обаче ЕС да даде знак, че е една общност и няма да има забравена страна, независимо дали е в еврозоната или не, добавя Станишев.

По повод миналогодишния доклад на ЕС за България във връзка с борбата с измамите с евросредства, българският министър-председател коментира, че от юни предходната година досега е постигнат напредък и това се признава от ОЛАФ. Българските власти подобрили съществено сътрудничеството си с ОЛАФ и взели практически мерки срещу злоупотребите с европейски средства, добавя Станишев. Той поставя акцент и на задълбочаването на реформата в съдебната система. Когато изправим някой от организираната престъпност или пък корумпиран администратор пред съда, процесът да бъде решен и да има присъда, пожелава Сергей Станишев пред „Евронюз”.

stanishev_pred_ec.jpg  снимки Вяра Йовева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 4971 |09.03.2009 Станишев събра силовите шефове, стягат нова битка с корупцията . 10| 4804 |09.03.2009 Световната банка: България губи 1/4 от емигрантските пари през 2009 г. . 21| 5216 |07.03.2009 Партизани молят Станишев да защити модела Дупница . 0| 5026 |06.03.2009 "Мис България" избираме с sms-и

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads