Реклама / Ads
60| 5407 |01.11.2011 НОВИНИ

Станишев: Не приемам Борисов и Цветанов да ме учат на демокрация

.
Знам от какво много се страхуват ГЕРБ - от повторни избори. Защото ще трябва да извадят нови 100 милиона лева, за да постигнат подобен резултат, ще трябва да издрусат отново бизнеса. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Сергей Станишев.
 

  

Според него, ако изборите бяха честни, Ивайло Калфин и Стефан Данаилов щяха да бъдат президентската двойка на България.

 

Най-важното сега е да не допуснем оттук нататък да се правят избори по този начин, защото ще е крах на демокрацията, добави още лидерът на БСП.

 

Станишев отново подчерта, че не може да поздрави премиера Борисов за победата, защото това би означавало да каже, че БСП приема този нов начин на правене на избори. „Имаме най-скандално проведените и провалени избори и демокрацията в България е под заплаха," подчерта той.

Борисов се опита да яхне антикомунистическата вълна и да се представи за най-големия антикомунист, каза Станишев, припомняйки пресконференцията на ГЕРБ в изборната нощ.

 

„Не приемам от него той да бъде учител по демокрация, особено след тези избори. Аз признавам неговото право да се развива. Това, че на времето е напуснал МВР, за да не се откаже от членството в БКП, не е драматично - драматичното е, че той дава акъл в тази посока.

 

Не отнемам неговото право да еволюира. Г-н Борисов би трябвало добре да знае, че не е било възможно да стане член на БКП някой, който не отговаря на тогавашните критерии и стандарти и да се изкарва за репресиран. Добре е да го помни, добре е да го помнят и българските граждани", добави още експремиерът.

 

Станишев посочи още, че не знае дали Плевнелиев е в течение за начина на правене на изборите от Цветанов и Борисов, но е сигурен, че вътрешният министър е в основата и има подозрения, че и премиерът също е наясно.

 

Според Станишев в БСП няма основания да стоят с наведени глави. Искания за негова оставка не е имало, а пускането на подобни твърдения е провокация към БСП и саботаж на постигнатото.

„ГЕРБ постигна смазване на дясното. Не постигнаха смазване на БСП", подчерта той и добави, че е наясно с плановете на управляващата партия - „те след като разбиха десницата, ще се опитат да разбият БСП."

Той обаче е категоричен, че този план няма да сработи: „Не приемем от Бойко Борисов и Цветан Цветанов да ме учат на демокрация, защото тези избори бяха направени с мутри."

 

По думите му много хора, извън БСП, сега вярват, че левицата е алтернатива на управляващите.

 

Според него на втория тур около 550 хиляди гласа повече е получила червената двойка, а сред тях има много, които не са нито от БСП, нито от ДПС.


За дадените гласове от ДПС Станишев изрази признателност: „Не приемам тезата на управляващите, че това са гласове, от които трябва да се срамуваме. Не приемам опитите на Борисов да всява интриги. Това е негова игра, която цели раздробяване на опозицията."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 81| 5763 |01.11.2011 Първанов застана зад БАН, Борисов отсече - имат си закон . 19| 9505 |31.10.2011 Попова черпи; Борисов: "Много тънко!" . 16| 8107 |31.10.2011 Анализатори: Борисов държи цялата власт формално, но не реално . 27| 6025 |31.10.2011 Р. Плевнелиев: Ще има конфликти и искри с Б. Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads