Реклама / Ads
20| 5195 |01.03.2015 НОВИНИ

Станишев: Приятели, Честита Баба Марта!

.
Мартеничките с апел България в Шенген, които лидерът на ПЕС Сергей Станишев изпрати на своите колеги в Европейския парламент
Да сме бели и червени, румени, засмени! Искам на най-усмихнатия български празник да ви пожелая щастие, единение, разбирателство и благополучие! За да помним, че винаги - от Аспарух до днешни времена, сме били успешни, когато сме били обединени за едно общонационално усилие, написа лидера на ПЕС Сергей Станишев в профила си във Фейсбук.
 
Заедно с колегите ми - българските евродепутати социалисти, избрахме точно българските мартенички като посланици на усмивката и надеждата, за да напомним на членовете на Европейския парламент и на Европейската комисия за една справедлива кауза: България в Шенген!

В писмото ни ги помолихме да носят мартениците като знак за подкрепата им в исторически момент, когато падат и последните прегради помежду ни в общия ни европейски дом.

Ето и текста на писмото:


Уважаеми колеги,

В ръцете си държите традиционната българска мартеница, която всеки българин подарява на близките си на 1-ви март, като символ на здраве, сила и плодородие. Това е един от най-старите обичаи в Европа, който българският народ е запазил и пренесъл през хилядолетната си история. Нека и на вас българската мартеница донесе здраве и успех, за да продължим общата си работа за една свободна, обединена, просперираща Европа.

Надяваме се да носите българската мартеница и като символ на справедливата кауза за приемането на България в Шенгенското пространство. Това ще бъде знак за подкрепата ви в исторически момент, когато падат и последните прегради помежду ни в общия ни европейски дом.

Времето на стените в Европа отмина и българската мартеница е чудесен повод да покажем, че ние сме едно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5578 |01.03.2015 Миков: Честита Баба Марта! Нека бъдем винаги така близки, както на най-българския празник . 8| 4461 |26.02.2015 Станишев: Загрижени сме за върховенството на закона в Македония . 6| 4382 |24.02.2015 Станишев: Политическата нестабилност в Македония застрашава европейската й интеграция . 8| 4851 |21.02.2015 Станишев: Инвестиционният план на Европа да заработи до лятото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads