Реклама / Ads
6| 5745 |26.10.2012 НОВИНИ

Станишев: Приносът на Франция за излизане от кризата е голям

.
Сергей Станишев
Огромният принос на френския президент Франсоа Оланд за случващата се промяна в политиката на ЕС за излизане от кризата изтъкна президентът на ПЕС Сергей Станишев при срещата си с френския министър по европейските въпроси Бернар Казньов. Срещата се проведе днес по искане на френския министър.
 

Президентът на ПЕС отбеляза, че в продължение на три години думата растеж беше изключена от речника на европейските институции и на Европейския съвет.

Станишев припомни, че още на Съвета от юни тази година по инициатива на Франсоа Оланд беше приет Пакт за растеж и заетост, съобщава КРОСС. С него политиката за инвестиции, икономически растеж и създаване на работни места започна да придобива реални очертания.

„Сега на дневен ред е да се направят следващи стъпки тази политика да бъде засилена още", заяви лидерът на европейските социалисти.

Станишев изрази голямо удовлетворение от участието на френския президент в срещата на премиерите от социалистическото семейство преди последния Европейски съвет на 18 октомври. „Франсоа Оланд е естествен център на нашето семейство в Европейския съвет и тези координационни срещи имат своя ефект, за да звучи гласът и аргументите в подкрепа на социална Европа на солидарността много по- силно на заседанията и в решенията на Европейския съвет", подчерта президентът на ПЕС.

Станишев отбеляза, че на 22 ноември ще се проведе следващата координационна среща преди Европейския съвет, която ще бъде фокусирана около превръщането на многогодишната финансова рамка - Бюджета на ЕС за 2014г. - 2020г. в мощен инвестиционен инструмент за създаване на работни места, икономически подем и социална ангажираност към хората. „След три години консервативна дясна политика, която се свежда само до рязане на разходи, е крайно време за промяна", заяви Станишев.

По думите му Франция в този момент играе водеща роля за постигането на промяна и връщането на доверието на хората в ЕС.

В разговора президентът на ПЕС и френският министър се уточниха дискусията да продължи в Париж и с други представители на френските институции. Едно от първите посещения на Сергей Станишев като президент на ПЕС с пълен мандат ще бъде именно във Франция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5471 |26.10.2012 Борисов: Изложбата "Париж 1900" доказа напредъка на връзките ни с Франция . 46| 8671 |21.10.2012 Станишев: Коалиция с ГЕРБ - изключено! . 38| 5409 |20.10.2012 Станишев: Срамота! Няма закон срещу беззаконието . 32| 5861 |06.10.2012 Според Станишев: Който не харесва премиера, е враг на държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads