Реклама / Ads
74| 6606 |03.08.2012 НОВИНИ

Станишев се присмива на кабинета и ДАНС, че станали мандраджии

.
Сергей Станишев
Сергей Станишев с нов порив срещу управляващите. Този път ги нападна заради акциите на ДАНС и НАП за разкриване кой вдига драстично цените на млякото и сиренето. Когато ДАНС се занимава с мандри, това означава пълен хаос в държавата, обяви той на редовната пресконференция на БСП.
 
Коментарът му идва ден след като в Министерския съвет обявиха, че ДАНС , икономическа полиция и НАП ще проверяват за спекулативни цени веригата от производителите до търговските обекти.


Такава ситуация според Станишев прави „ситуацията в страната все по-абсурдна”, тъй като вместо да се съсредоточи върху борбата с тероризма – вече не просто заплаха, а реалност на територията на България, агенцията, отговаряща за националната сигурност, се занимава с фермери и търговци.

„Вместо министрите да се занимават с проблемите на държавата, премиерът Бойко Борисов разпорежда на ДАНС да се занимава с ценообразуване на хранителните стоки. От това става ясно защо на агенцията не й остава време да се занимава с тероризма”, обяви Станишев.

В същото време над 800 специалисти от службите са били съкратени или напуснали, а останалите в ДАНС явно „кабинетът не знае с какво да ги ангажира”.

„Мога да дам малко безплатни съвети с какво да се занимава ДАНС - да провери кой кога спря политиката на българската държава за подпомагане на земеделските производители, кой и кога реши рязко да се повиши самоосигуряването на хората, които работят в селското стопанство. Нека да се провери от ДАНС кой кога закри Агенцията за икономически анализи и прогнози. Познайте кой - правителството на ГЕРБ”, иронизира пред медиите Станишев. В същия стил той прогнозира, че ДАНС скоро ще се заеме и с бездобните помияри.

Сергей Станишев нарече новината за замразяване на някои цени в големите търговсдки вериги „споразумение за прекратяване на картелно споразумение - значи го признават и това представлява рекет върху българските производители и доставчици”. Защо не са наложили глоби, попита соцлидерът.

По повод референдума за „Белене”, Станишев коментира, че страните по проекта са НЕК и "Атомстройекспорт", затова няма нужда от подпис нито на Станишев, нито на Борисов. Той виждал страх и паника в кабинета от провеждането на референдума.

 

Много по-добре е ДАНС да проверява цените на хранителните стоки, отколкото да подслушва и следи журналисти и политици, както беше по времето на тройната коалиция. Спомнете си мракобесната разработка „Галерия”, по която са подслушвани десетки хора от медиите и различни партии, включително от БСП и то със знанието на Станишев, контрираха управляващите. Според тях Станишев е бил и в основата на назначаването на Алексей Петров-Трактора на ръководна длъжност в ДАНС и било редно да отговаря за това свое решение като премиер.

Депутати от ГЕРБ пък заявиха, че Станишев има пълно право да коментира въпросите с млякото и сиренето, тъй като баща му е бил партизанин и е специализирал „тактика и стратегия за ограбване на мандри” в отряда „Чавдарци”. Очевидно е предал познанията си на своя син, предположиха те.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 6619 |31.07.2012 Станишев: Ако ДАНС ви почука на вратата, кажете на БСП . 67| 17000 |31.07.2012 Ревизоро: Министър "Трите Милки" има зоокът за кучето на любовницата си в кабинета си . 96| 6630 |28.07.2012 Станишев: ГЕРБ са разбойници, облечени с власт . 34| 5445 |19.07.2012 Внесоха вот на недоверие към кабинета на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads