Реклама / Ads
40| 4816 |19.11.2013 НОВИНИ

Станишев: Протестът на КНСБ се обезсмисля

.
Сергей Станишев
От 30 искания, 19 бяха в процес на реализиране, вече реализирани или заложени в бюджета, смята лидерът на БСП. Всички промени са с положителен знак за голяма група български граждани, добави той.
 

В най-малка степен утрешният протест на КНСБ се обезсмисля. Надявам се да не бъдат употребени политически, защото има такъв риск, каза на пресконференция председателят на БСП Сергей Станишев, предаде „Фокус”. „Ще изразя известно недоумение от протеста, който се организира от КНСБ. Беше разпространено тяхно искане за промени в доходите, различни социални сфери. Направихме груба калкулация колко от исканията им се реализират. От 30 искания, 19 бяха в процес на реализиране, вече реализирани или заложени в бюджета”, добави Станишев.

Във връзка с промените между първо и второ четене на бюджета за 2014 г., Сергей Станишев заяви: „Основните неща, които ще бъдат които ще бъдат внесени и подкрепени от ПГ на Коалиция за България и от ПГ на ДПС, са много важни за страната. Една от темите е свързана със споразумението между министъра на здравеопазването, министъра на финансите, НЗОК допълнителни 29 милиона лева за ваксини в бюджета на Министерство на здравеопазването. Тези средства, които досега са били в здравната каса, остават там. Втората важна промяна е свързана с висшето образование. 21,5 милиона лева за качество на образованието, ще се осигурят допълнителни средства практически на всички ВУЗ-ове в България”, посочи Станишев.

„Третата ключова промяна е свързана с облекчаването на хората с ниски доходи, условно казано „бедните работещи”. На хора с доходи до 340 лева ще им бъде връщан данъкът по закона за доходите на физическите лица. Един човек, който получава минимална работна заплата, ще получава обратно приблизително 350 лева накуп. Това са над 200 000 български граждани”, обясни той.

Подготвя се програма за младежка заетост. Част от средствата ще се реализират чрез ваучери, което ще е механизъм, улесняващ младите хора да намерят заетост. Петата промяна е свързана със средствата за БАН. Всички промени са с положителен знак за голяма група български граждани”, каза още Сергей Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5171 |18.11.2013 Само 20 на сто от КНСБ искат национална стачка . 18| 5068 |14.11.2013 Тренчев разкри, че КНСБ се срещали с Местан и Станишев . 10| 5435 |14.11.2013 Пл. Димитров, КНСБ: На 20-ти вдигаме национално протестно шествие-митинг . 49| 5923 |13.11.2013 Бойко отговори на студентите: Протестът ни е партиен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads