Реклама / Ads
32| 4555 |19.12.2013 НОВИНИ

Станишев се противопостави на дискриминацията на българи

.
Източник: Пресцентър на БСП
Категорично се противопоставям на всяка форма на дискриминационни действия към българите.
 

Това заяви председателят на ПЕС Сергей Станишев на среща на премиерите и държавните глави от партията, провела се в Брюксел преди срещата на върха на Европейския съюз там тази вечер и утре.

Станишев добави, че е потърсил подкрепа по този въпрос от европейските ни партньори. Той определи истерията в някои страни, за които от 1 януари ще влезе в сила правото на българите да работят там, като действие, противоречащо на едни от фундаменталните принципи за свободно движение на хора на пазара на труда в ЕС и означава отдаване на популизъм.

„Подобна истерия имаше в страни като Великобритания през 2006 г., преди нашето влизане в ЕС и тогава имаше подобни писания. Както се видя, нищо такова не се случи", поясни Станишев.

Българският премиер съобщи пред ПЕС за приетия от България план за борба с младежката безработица. „Планът ще бъде предаден в срок, преди 31 декември. За това говорихме и на семинара в Боровец с двете парламентарни групи и правителството и сме обединени около него. Това е необходимо за младите хора в България и за страната като цяло", каза още Станишев. Той също така информира за случващото се в страната и приемането на бюджета за 2014 г.

Станишев подчерта, че поради нарастващият брой на премиерите от социалистическото семейство от 3 на 11, сега е моментът ПЕС да покаже, че именно тази партия е реалната алтернатива на практиката на национален егоизъм, на социални орязвания, на наказания на страни - политика, която е била провеждана от консерваторите и това, според него, трябва да се отстоява на всеки съвет.

„Срещата на европейския съвет днес трябва да се съсредоточи върху създаването на повече и по-добри работни места, да се задълбочава чувството на общи икономически и социални стандарти и вземане на решения", каза още председателят на ПЕС пред журналисти. Той подчерта, че партиите-членки на ПЕС са отдадени на осигуряването на силно чувство на споделена отговорност за икономическото развитие на ЕС.

„Успехът на всеки подход трябва да се мери преди всичко и най-вече с увеличаването на броя работни места. Нашето политическо семейство ще работи усърдно, за да е сигурно, че има силен солидарен механизъм на баланс и икономическа отговорност.

Това искат от нас гражданите да осигурим. Когато страните са изолирани и трябва да се борят с условия, по-тежки от тези на съседите им, гражданите са тези, които трябва да се справят икономическия спад", поясни лидерът на евросоциалистите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5082 |19.12.2013 Глобяват Станишев до 5000 лв. за изгубените документи? . 4| 5194 |18.12.2013 ДПС и ГЕРБ контрираха Станишев за ранното пенсиониране . 85| 12467 |17.12.2013 Станишев се отчете: Въпреки натиска, приехме 20 закона . 20| 5093 |13.12.2013 Станишев и ПЕС подговят евроизборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads