Реклама / Ads
65| 5581 |19.02.2014 НОВИНИ

Станишев реже АБВ за ПЕС, били турлюгювеч

.
Сергей Станишев
Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че дори да се регистрира като партия, АБВ няма никакви шансове да стане член на Партията на европейските социалисти: Нищо не им дава основание да бъдат член на ПЕС. Няма как да стане, съобщи БНР.
 

Това членството в ПЕС не е лека работа. АБВ се утвърждава като един идеен тюрлюгювеч, който маскира по същество един чисто властови проект. Говори се за социалдемокрация, но наред с това много силни са патриотарските елементи и много други елементи в говоренето.

 

В Брюксел, където в момента работи по новия манифест на ПЕС и предстоящия конгрес на партията, Станишев отхвърли твърденията, че е под натиск да се оттегли от председателския пост в Партията на европейските социалисти: Това са спекулации, които винаги циркулират в задкулисието на политическото и медийно пространство. 

Лидерът на БСП и на Партията на европейските социалисти не е убеден дали в този момент санкции срещу управляващите в Украйна ще бъдат полезни. По повод неофициалните информации, че България, под руски натиск, ще се противопостави на налагането на санкции, Станишев подчерта, че решението ще се вземе в диалог с партиите, които подкрепят правителството. 

Приетата днес декларация от НС във връзка с ескалацията на напрежение на етническа, религиозна и политическа основа има политическо значение за България и за хода на европейската кампания и за цялата обществена атмосфера в нашата страна, каза още Станишев на брифинг пред журналисти в централата на ПЕС в Брюксел. По думите му в последните дни и седмици виждаме една ескалация на остро, разделящо нацията и гражданите говорене и силно използване на националистическата карта в навечерието на европейските избори. „Видяхме провеждането на Луков марш в София, въпреки забраната - възхвала на една личност, която е свързана с фашизма в България и това, че България беше част от коалицията на фашистка Германия. Видяхме нападение в Пловдив над джамия. Чухме говорене в парламента, което е неприемливо и остро осъдително. Виждаме и други събития, които действително задълбочават противопоставянето между българските граждани“, поясни Станишев. Той определи това като е една много опасна тенденция. “Затова беше важно парламентът да заеме позиция, особено днес, в деня на Левски“, категоричен бе лидерът на европейските социалисти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 78| 7399 |19.02.2014 Сидеров: Ще изнесем на гръб вътрешния министър, стане ли напрежение . 25| 5033 |18.02.2014 Станишев: Духът на Михалевски ще бъде пазен от нас и ще живее чрез децата му . 45| 5121 |16.02.2014 Станишев: Борисов за пореден път потвърди, че ГЕРБ е на Цветанов . 19| 5311 |14.02.2014 Главсекът на МВР обвини кмета Тотев за напрежението в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads