Реклама / Ads
17| 5508 |12.05.2011 НОВИНИ

Станишев рекламира програма като "светлото бъдеще на комунизма"

.
Сергей Станишев
Увеличаване и поддържане на икономически растеж на не по-малко от 6 % от БВП годишно до 2020 година, двойно увеличение на стандарта и качеството на живот, скок на средни доходи до 75 % от тези в Европейския съюз. Това са само част от обещанията, които дава БСП, залегнали в проекта на социалистите за икономическо развитие на България.
 

Икономическата криза в България се задълбочи в последните 20 месеца и са необходими спешни спасителни мерки за икономиката, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който представи днес управленски проект.

По думите му управляващите не могат да оправдават икономическата ситуация в страната с външни фактори, ралната ситуация продължава да бъде в тежка депресия, подчерта Станишев. Той прогнозира, че ако ГЕРБ изкара целия мандат, няма да има реформи.

Соцлидерът препоръчва да се активизира изграждането на всички възможни инфраструктурни проекти. Според него предсказуемостта на държавата е изключително важна. Трябват ясни и постоянни сигнали, категоричен е Сергей Станишев.

Управленският проект на Левицата е за стабилна и динамична икономика и обхваща времеви хоризонт до 2020-та. За този период БСП обещава увеличаване и поддържане на икономически растеж на не по-малко от 6 % от БВП годишно средно за периода.

БСП обещава двойно увеличение на стандарта и качеството на живот на българските граждани, като средните доходи ще достигнат 75 % от средните за ЕС.

За да се преодолее шока от управлението на ГЕРБ, БСП призовават незабавно да се изплатят всички дължими суми от държавата към бизнеса, както и да се осигури допълнителен ресурс от 500 милиона лева за подпомагане на кредитирането на малките и средни предприятия чрез Българската банка за развитие.

Ако БСП управлява до 2020-та, обещава да бъдат разбити монополите и картелите, а минималната работна заплата да стане 50 от средната за страната. Социалистите обещават още незабавна актуализация на пенсиите с акумулираната към момента инфлация.

В икономическата стратегия на левицата е записано още спиране на приватизацията на „Булгартабак”, ВМЗ „Сопот” и миноритарните дялове на ЕРП-тата.

За постигане на икономическите цели на БСП са необходими 2 милиарда лева, които могат да бъдат осигурени чрез подобряване на събираемостта.

Тъй като според БСП енергетиката е високотехнологичен сектор със значителна добавена стойност за икономиката, планът на червените гарантира нейното развитие. Социалистите обещават да обезпечат енергийната независимост на България, осигуряване на бъдещи енергийни доставки, спазване на ангажиментите за постигане на дела на ВЕИ и повишаване на енергийната ефективност.

За увеличаване на сигурността на доставките и за енергийна независимост БСП обещава засилване ролята на БЕХ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5861 |11.05.2011 Станишев хвали правителството си, анатемосва ГЕРБ пред студенти . 75| 6008 |01.05.2011 С. Станишев плюе правителството пред първомайски митинг . 25| 6875 |30.04.2011 С. Станишев: Държавата е непредсказуема; полицаите се държат като башибозуци . 22| 5156 |19.04.2011 Станишев прати ГЕРБ-eри на десант в Странджа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads