Реклама / Ads
28| 5634 |10.05.2013 НОВИНИ

Станишев съди Цветанов за клевета и набедяване

.
Източник: Булфото
За да спаси себе си, въвлича в предизборни нелепици и Европейската народна партия, се казва в официално писмо, изпратено до медиите от пресцентъра на БСП.
 

При поредния му разпит вчера, като бъдещ обвиняем, Цветан Цветанов направи последен отчаян опит да отклони общественото внимание за съзнателното му разпореждане за незаконно подслушване на журналисти, магистрати, бизнесмени и политици от заключенията на Прокуратурата на Република България.
   
В нелепите си изявления за пореден път той излъга като обяви, че лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев е купил своя пост – президент на ПЕС. По-късно от пресцентъра на ГЕРБ разпространиха прессъобщение, според което партията внася сигнала в Софийската градска прокуратура.
   
Днес Сергей Станишев поиска незабавно разследване на тази жалка и долна лъжа на лицето Цветан Цветанов, както и на сигнала на ГЕРБ.

Станишев обяви, че сваля своя имунитет и е на разположение на прокуратурата за извършване на проверка, ако такава е необходима.
Цветан Цветанов е най-дискредитираният политик в страната, разследван за извършването на редица престъпления и злоупотреба с власт. Вместо да запази поне човешкото си достойнство като се извини на българските граждани и напусне политиката, той продължава да се компрометира с тиражирането на очевидни компромати, криейки се страхливо зад имунитета си на кандидат за народен представител.
   
В паниката и истерията си, че ГЕРБ ще претърпи изборен провал, Цветанов се опитва с грозни предизборни лъжи да отклони вниманието от собствените си проблеми и от факта, че предстои да бъде обвиняем за поредицата закононарушения и злоупотреби.

Тези отчаяни действия на лицето Цветан Цветанов няма да го спасят от прокуратурата. Той, както и върхушката на ГЕРБ ще трябва да понесат наказателна отговорност за всички свои незаконни действия за времето на управлението си през последните 4 години.
    
В своята наглост и самозабрава Цветан Цветанов по същество, наклевети и набеди в корупция не само Сергей Станишев, но и лидерите на над 30 партии и организации от европейското социалдемократическо семейство, сред които френския президент Франсоа Оланд, президента на европейския парламент Мартин Шулц, белгийския премиер Елио ди Рупо, редица други премиери на европейски държави, както и няколкостотин делегати от ПЕС, които избраха Станишев с мнозинство от 91% за президент на ПЕС.
   
Такава лъжа не може да бъде подмината!
   
Затова лидерът на БСП Сергей Станишев заяви: „Ще съдя Цветан Цветанов за клевета”/по чл. 148 ал.2 във връзка с Чл. 147 ал. 1 от НК /. Ако същите твърдения се съдържат и в сигнала на ГЕРБ до прокуратурата, всички, които са участвали в съставянето и изготвянето му, ще бъдат съдени за клевета и набедяване.
   
Тъй като с твърдението си Цветан Цветанов засегна авторитета и на една от двете най-големи партии в европейското политическо семейство, лидерът на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода, вече нарече твърдението му "грозни лъжи с предизборна цел".
По този начин, за да спаси себе си Цветан Цветанов въвлича в предизборни нелепици и Европейската народна партия.
    
   
Във връзка със сключения конкретен договор за подмяна на документите за самоличност, Станишев припомни:

    1. Комисията по изготвянето заданието бе съставена от широк експертен кръг от ведомства, върху които нито министър-председателят, нито министърът на вътрешните работи имат дисциплинарна власт.
    2. Техническото задание, включително технологията и начина на издаване, беше одобрено от мисия на TAIEX /службата за техническа помощ към ЕК, съставена от най-добрите европейски експерти/.
    3. Цялата документация, оборудването, системата за производство и персонализация, както и конструкцията на самите документи за самоличност, беше консултирана и реализирана под наблюдението на най-изтъкнатите специалисти по защитени документи, като: Федералната криминална служба в Висбаден /Германия/, Швейцарската документна лаборатория, Институтите ФОГРА и ФИМЕ /най-авторитетните инстанции за проверка на качеството на материалите и готовите документи в Европа/, както и от водещи експерти на министерството на вътрешните работи на Германия.
    4. Като потвърждение на признанието, че българските документи за самоличност са едни от най-добре защитените в Европа. През април 2011 г. в България се проведе семинар на ЕС за защитените документи.
    5. Трябва да се има предвид, че цената от 116 милиона евро /с ДДС/  включва всички технически разходи по оборудването, както и издаването на документите за седем години напред. Оборудването /хардуер, софтуер/ е за около 45 млн.евро, а остатъкът е за производството и персонализацията на над 6 млн. картови и над 2,5 млн. други документи.
    6. Това е най-ниската цена на документи от този клас в Европа.

Цветан Цветанов многократно е лъгал и набедявал с изявленията си, дори от парламентарната трибуна. Сред лъжите му бе и тази, че горнооряховските лекари са умъртвили живородено дете. По-късно медицинска експертиза отрече твърденията му. Сега отново лъже. Цветан Цветанов беше министър на вътрешните работи почти четири години, и ако е имало доказателства, че е била опорочена поръчката за избора на фирмата-изпълнител за подмяната на документите за самоличност е трябвало да ги предостави.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 125| 5574 |10.05.2013 Станишев свали имунитета си и настоя Цветанов да свали своя имунитет още днес . 46| 5384 |09.05.2013 Сергей Станишев: Днес имаме ясна кауза - да върнем България на хората . 95| 6574 |09.05.2013 ГЕРБ пита прокуратурата: Купил ли си е Станишев поста "председател на ПЕС" за 116 млн. евро? . 21| 5190 |09.05.2013 Сергей Станишев: Единствената гаранция за промяна е гласуването за БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads