Реклама / Ads
58| 5592 |06.05.2013 НОВИНИ

Станишев: Само ние имахме куража да вървим срещу течението

.
Източник: БСП
Надявам се настоящата седмица да завърши с политическия Великден, който да постави ново начало, заяви в Кресна председателят на БСП Сергей Станишев. Пред хората от града лидерът на социалистите обясни колко са важни предстоящите избори, които засягат живота на всеки българин.
 

„ГЕРБ доказаха, че не могат да развиват икономика и да създават работни места, но могат да газят и мачкат хората, за да се обогатяват те самите. Стотици българи излязоха на протест и казаха: „Стига на ГЕРБ!”, добави Станишев и призова – „да изгоним мутрите от властта”.

Председателят на БСП отбеляза, че са се появили много нови партии, които претендират да са алтернатива и попита къде са били досега. „Само ние имахме куража да вървим срещу течението”, изтъкна Станишев.

Водачът на листата на Коалиция за България в Благоевград Емил Костадинов заяви, че изпълнява ангажиментите си. Той даде пример с първото изпълнено обещание, което е дал на хората в Кресна – да заведе при тях лично президентът на ПЕС. В Кресна председателят на БСП Сергей Станишев връчи партийните книжки на 10 млади социалисти.

Днес ГЕРБ разчитат много на апатията на българите и разчитат да се разпилее протестният вот. Единствената гаранция, че протестният вот срещу ГЕРБ ще се рализира, е БСП, заяви по-рано Станишев в Петрич. Той изтъкна, че само левицата е била последователна в поведението си.

„Днес има много самопровъзгласили се за спасители. Немалка част от тях подкрепяха Борисов и Цветанов. Само ние не направихме сделка с Борисов и Цветанов и не отстъпихме от принципите си. Още преди началото на протестите само ние казахме че България се нуждае от радикалана промяна”, каза още Станишев.  

Председателят на БСП призова хората преди да гласуват да се замислят дали живеят по-спокойно и по-добре и искат ли още 4 години от същото.

„Икономиката е на изкуствено дишане. Загубени са около 1,5 млрд.лв. заради контрабанда”, добави Станишев. Той напомни, че в чуждите медии се говори за България като държавата на Кръстника. „Някой вярва ли, че Борисов не е знаел за всички безобразия и беззакония на Цветанов? Той осъзнава ли, че е нарушил закона и е възпрепятствал правосъдието в разговора, който стана публичен”, каза Станишев.

По думите му Борисов е готов да се раздели с всеки, но не и с Цветан Цветанов поради две причини. Първата е, че Цветанов е основна машина за купуване на гласове, за мачкане на хора, за използване на МВР за политически цели. Втората е, че Цветанов знае твърде много за самия Борисов.

Грижата за майките е мой личен приоритет, подчерта още Станишев. Той изтъкна, че един от конкретните ангажименти, които социалистите поемат като спечелят изборите, е от 1 януари парите за отглеждане на дете до 2-годишна възраст да се увеличат на 310 лв. и да се обвържат с нивото на минималната работна заплата. Друг приоритет е създаването на 250 000 работни места, което според Станишев е амбициозна, но постижима цел. Ежегодно ще бъдат увеличавани и пенсиите.

Попитан какво мисли за признанието на Борисов, че министрите на ГЕРБ се държали високомерно, председателят на БСП отбеляза, че само извинение не е достатъчно. „Ако говорим за високомерие и горделивост, най- високомерен е Бойко Борисов”, категоричен беше Станишев. Лидерът на социалистите напомни за циничното и некомпетентно изказване на бившия премиер, който обвини пенсионерите, че са изяли фискалния резерв.

Водачът на листата на Коалиция за България в Благоевград Емил Костадинов каза, че е важно, когато хората гласуват на 12 май, да изберат свободата. Станишев и Костадинов бяха гости на празника на град Петрич, който се провежда на 6 май.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7810 |05.05.2013 Мъж се самоуби като се хвърли от балкон в столичен мол . 39| 5487 |04.05.2013 Сергей Станишев: Държавата трябва да подкрепи всеки първокласник с по 310лв. . 27| 4878 |04.05.2013 Сергей Станишев: Във всяка област трябва има предприятие, което да създава по- масова и квалифицирана заетост . 16| 5033 |04.05.2013 Станишев: Подкрепата за масовия спорт ще донесе успехи и на големите състезания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads