Реклама / Ads
125| 5287 |09.04.2013 НОВИНИ

Станишев: Само ние можем да свалим ГЕРБ от власт!

.
Сергей Станишев
Пламен Орешарски е човекът, който може да изкара България от тинята, констатира Станишев, а Орешарски се вдъхнови: Днес приемам още по-голямо предизвикателство!
 

Тези парламентарни избори са съдбовни за България, съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев при представянето на предизборната платформа на "Коалиция за България" в НДК.

Според него имало две прости и ясни алтернативи - или управление на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, или програмно правителство, начело с Пламен Орешарски, с широка парламентарна подкрепа. Никой друг освен Коалиция за България не може да свали ГЕРБ от власт, отсече БСП-шефът. 

Ние искаме да върнем България на хората. Това е нашата кауза - да стане България свободна отново, перспективна и социална! Имаме ясна икономическа програма, ясен инструментариум за постигане на ангажиментите ни, ангажираме се с активна роля на държавата в икономиката, незабавно спиране на държавния рекет, разширяване на възможностите за свободна инициатива и конкуренция, които бяха погазени. ГЕРБ смаза конкуренцията и заличи толкова много работни места, констатира Станишев и продължи - имаме и ясни ангажименти за модернизацията на България, за дигитална България, както и за всички аспекти, които засягат живота на гражданите.
 

Ключово важно е следващият министър-председател на България да е почтен човек, да бъде предсказуем и лоялен към държавата, да бъде човек с държавно, а не партийно мислене, да може да води диалог с всички и да чува чуждо мнение, да бъде безусловен авторитет. Такъв е Пламен Орешарски, човекът, който може да изкара България от тинята, в която ГЕРБ я вкара, установи още Станишев.

На свой ред Орешарски каза, че преди 20 години приел предизвикателството да оглави държавното съкровище в Министерство на финансите. Тогава не предполагал, че това ще бъде поредица от предизвикателства, които ще се изправят пред него. Фалитът на банките и монетарната криза били само част от тях. Днес приел по-голямо предизвикателство. Да управляваш държава, доведена до разруха, е все едно да залагаш професионалните си качества на карта. Целта обаче си струва. Да очертаем пътя след няколко години на безпътица, да сменим отчаянието с надежда, заключи Орешарски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 11196 |09.04.2013 Курумбашев: Само БСП е в І-та десетка . 64| 6336 |06.04.2013 Станишев: Фалшификатът да се разследва . 96| 6628 |04.04.2013 Станишев: Рязко ще ограничим монополите; с АЕЦ „Белене” - продължаваме . 173| 5381 |01.04.2013 Станишев: Ще се борим да няма второ управление на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads