Реклама / Ads
63| 5514 |10.09.2013 НОВИНИ

Станишев: Съпротивата срещу нас е ожесточена и добре организирана

.
Източник: Булфото
Имаме основание да дадем положителна оценка на първите 100 дни от управлението на правителството на Пламен Орешарски. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.
 
"Съпротивата срещу работата на правителството е сериозна, много добре организирана и ожесточена. Зад тази съпротива, прозират много интереси. Това са интереси на политически партии, които не влязоха в парламента, нови партии. Въпреки стремежа Народното събрание и кабинетът да не работят, двете институции работят, и затова говорят фактите и действията на кабинета.

Едно много важно постижение е създаване на законодателните условия за намаляване цените на електроенергията, което не се е случвало през последните 20 години. Наред с това в икономиката и енергетиката бяха отпушени възможности за износ", коментира още Станишев.

Като лява партия БСП е настоявала правителството да реализира пакет от социални мерки, посочи той.

"Искам да подчертая втория по значение приоритет - организацията на икономическата среда. Няма как да се продължи политиката на Симеон Дянков. Тази порочна практика вече се прекратява. Като политически анализ и резултат от работата на правителството на Орешарски, е освобождаване от оковите на страха, които доминираха в българското общество, в медиите. Тези окови паднаха", заяви Станишев.

"Работата по европейските фондове - за последните 3 месеца имаме значително нарастване на сертифицираните за България разходи. Предстоят не по-малко важни изпитания.

Ще очакваме от правителството при формирането на бюджета да се наложи политическият подход - извеждане на ясни приоритети, които да бъдат осъществявани с бюджета. Като партия ще настояваме за ясни приоритети в бюджета, като един от тях е образованието", посочи още лидерът на БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 67| 5326 |09.09.2013 Станишев: За мен е важно лидерството на БСП . 195| 6549 |07.09.2013 Станишев: Маските паднаха, ГЕРБ седи зад протестите . 58| 6308 |04.09.2013 Станишев: ГЕРБ инжектира отрова във всички институции . 221| 8234 |28.08.2013 Станишев: Ще настояваме за ръст на минималната работна заплата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads