Реклама / Ads
18| 5001 |04.03.2015 НОВИНИ

Станишев: Със сделка за върховете на МВР и ДАНС Вучков е поставен в неловко положение

.
Сергей Станишев
Ако целта на закона е била промяната по върховете на МВР и ДАНС, някой просто е направил някаква сделка, която не е прозрачна и е поставила министър Вучков в неловко положение. Това каза в "Още от деня" лидерът на ПЕС Сергей Станишев.
 
Без съмнение, това е криза на властта на управлението, защото вътрешният министър е ключова фигура във всеки един кабинет. На мен ми става ясно следното – ако въпросът за промените в Закона на МВР е бил как да се сменят председателят на ДАНС и главният секретар на МВР, това е трябвало да бъде изпипано добре, дпълни той. Един премиер, който спазва принципите на върховенството на закона, няма как да игнорира едно правно становище, каза още Станишев, поставяйки се на мястото на Борисов.

На въпрос дали това са наистина „ченгеджийски номера“, както заяви днес премиерът Борисов, Станишев отговори: „Тази четворна коалиция генерира постоянна нестабилност. Не само защото са 4 субекта, а защото са толкова разнородни и трудно съвместими. Вижте заглавието на програмата на кабинета – това е програма за стабилизиране, а не за сериозни промени.

Премиерът Борисов се намира в „моите ботуши“ от 2005-2009 г. Но сега имаме един парадокс – имаме ГЕРБ, които са от ЕНП, реформатори, които постоянно гледат как да откраднат избирателите на ГЕРБ и постоянно извиват ръцете на премиера. Имаме АБВ което се отметна от всичко, за което говореше. И имаме една официална коалиция – споразумение с националистите. Това ще генерира една постоянна нестабилност в нашата държава“.

Според Станишев оставката на Веселин Вучков не е заплаха за управлението. „Не може да отречеш всичко, за което си говорил, а и реформаторите, и АБВ, и патриотите влязоха в парламента с анти-ГЕРБ говорене. А сега те искат да закрепят статуквото, да няма предсрочни избори“, заяви лидерът на ПЕС.

Това управление, по самата си формула – четворна коалиция, генерира нестабилност. Няма да има сериозни реформи, сериозни промени, защото вижданията на властта са разнопосочни, подчерта социалистът.

2013 година заради един заем от 1 млрд. къртиха павета, а сега заемът от 16 млрд. лева не е проблем, недоумява Сергей Станишев, който бе категоричен, че тези пари ще се плащат от бедни, богати, млади и стари.

Лидерът на ПЕС  Сергей Станишев каза още, че присъединяването на България към Шенгенското пространство е патриотична и справедлива кауза и заслужаваме да бъдем равнопоставени с останалите европейци. Той призова да бъде подкрепена националната кампания  „България в Шенген. Време е!“
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5215 |01.03.2015 Станишев: Приятели, Честита Баба Марта! . 8| 4483 |26.02.2015 Станишев: Загрижени сме за върховенството на закона в Македония . 6| 4405 |24.02.2015 Станишев: Политическата нестабилност в Македония застрашава европейската й интеграция . 19| 4630 |22.02.2015 НС на БСП: Управлява ни правителство на политическата сделка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads