Реклама / Ads
1| 4083 |10.01.2019 НОВИНИ

Станишев: Ще продължим да работим за отлагането на целия пакет за следващия ЕП

.
Днес в комисията по транспорт на Европейския парламент успяхме да отхвърлим два от трите доклада, които съставляват т.нар. „пакет мобилност“. Това е сериозно постижение, предвид баланса на силите между държавите в ЕП. Това съобщи на профила си във Фейсбук лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев.
 

"При това развитие е малко вероятно въпросът да бъде отнесен до пленарна зала. Ще продължим да работим за отлагането на целия пакет за следващия мандат на ЕП и цялостното му преразглеждане, за да се постигне по-добър баланс между интересите на различните държави, транспортния бранш и работниците", добавя той.

Интензивните срещи по темата от последните дни, които проведох с редица колеги евродепутати от други страни, включително с изпълнителното бюро и с лидера на нашата парламентарна група Удо Булман, ми дават основание за известен оптимизъм", отбелязва лидерът на ПЕС.

 

Ето и пълния коментар на Станишев: Днес в комисията по транспорт на Европейския парламент успяхме да отхвърлим два от трите доклада, които съставляват т.нар. „пакет мобилност“. Това е сериозно постижение, предвид баланса на силите между държавите в ЕП. При това развитие е малко вероятно въпросът да бъде отнесен до пленарна зала. Ще продължим да работим за отлагането на целия пакет за следващия мандат на ЕП и цялостното му преразглеждане, за да се постигне по-добър баланс между интересите на различните държави, транспортния бранш и работниците. Интензивните срещи по темата от последните дни, които проведох с редица колеги евродепутати от други страни, включително с изпълнителното бюро и с лидера на нашата парламентарна група Удо Булман, ми дават основание за известен оптимизъм.

 

Практиката да се спасява страната в 12 без 5 и да оставяме такива важни теми за последния момент силно ограничава възможностите ни да постигнем каквото и да е. Ако българското правителство си беше свършило работата навреме, особено по време на Председателството на Съвета на ЕС, може би днес нямаше да бъдем в тази несигурна ситуация. При все това – доволен съм, че с колегите Peter Kouroumbashev, Георги Пирински и Momchil Nekov, както и депутатите от Българска Социалистическа Партия Георги Свиленски, Манол Генов и Димитър Данчев, се присъединихме към протеста на българските и румънските превозвачи в Брюксел, заедно с повечето български евродепутати и колеги от Румъния. Надявам се силните възгласи и разветите знамена да накарат колегите, за да чуят справедливите искания на работниците от България, Румъния, Полша, Литва и други „периферни“ страни.

 

Законодателство, което предизвиква толкова дълбоки разделения в ЕС, което толкова ясно разделя държавите на печеливши и губещи, е абсолютно неприемливо. Благодарим за усилията от страна на организаторите: Георги Петърнейчев от Асоциацията на българските предприятия за международни превози, Ангел Траков от Съюз на международните превозвачи, Петко Ангелов от Камарата на автомобилните превозвачи в България, Илиян Филипов от Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт и Александър Чакъров от Национално Сдружение на Българските Превозвачи.

 

Ние сме на ваша страна! И още нещо – за пореден път в ЕП доказахме, че по въпроси, засягащи националните интереси, българските евродепутати можем да обединим усилията си в името на обща кауза. „Съединението прави силата“ е изводът, с който завършва общата позиция на всички наши представители в ЕП, разпространена до медиите по-рано днес. Иска ми се това да се случва по-често и навреме, когато става въпрос за националните ни интереси. За съжаление, отговорният начин на правене на политика, далновидният, държавнически подход при решаването на стратегически за страната ни въпроси, не е присъщ на този управленски формат.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4261 |23.12.2018 Станишев: Интересът ни е да ни уважават в ЕС . 1| 4235 |21.12.2018 Станишев: Следващите евроизбори не са за комисарски портфейли, а за душата и оцеляването на Европа . 1| 3846 |12.12.2018 Станишев: През 2019 г. е възможно влизането ни в Шенген по всички граници . 5| 4153 |08.12.2018 Борисов към Станишев: Продължавайте да давате поводи за гордост на България!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads