Реклама / Ads
67| 6217 |18.11.2012 НОВИНИ

Станишев ще спасява България от ГЕРБ

.
Сергей Станишев
България се нуждае от правителство, което да я спаси от властта на ГЕРБ, обяви по БТВ лидерът на БСП Сергей Станишев. По думите му, оценката на премиера Бойко Борисов, че на протеста на площад „Александър Невски" в събота са се събрали едва 3 хил. души представлявала „крайно несериозна интерпретация".
 

 

Имаше много хора, каза Станишев за вчерашния митинг и добави, че не можело да се живее в страна, в която всички са наказани - пенсионерите, малкият бизнес, майките.

Според лидера на българските и европейските социалисти много мислещи българи са на мнение, че е време да се сложи точка на прехода.

Превърнаха България в гетото на Европа. Всички социални плащания са замразени вече четвърта година," коментира бившият премиер резултатите от работата на сегашното правителство. „Инфраструктурата е важна, но по-важно е другото - че няма работа. Дребният бизнес е на колене. Близо 700 хил. българи са без работа.

Министър-председателят на правителството на Тройната коалиция смята, че няма нужда от специални закони, с които да се преследват сегашните управляващи в бъдеще. „Има достатъчно закони. Тепърва ще стават ясни злоупотребите на тази власт и всеки, който е нарушил закона ще отговаря."

След като заяви, че никой от министрите в кабинета на ГЕРБ не му се нрави, Станишев каза, че най-слабият в правителството бил самият Борисов - „слаб управленец, няма визия в страната... Управлението му е като в една силова структура.

БСП търсела подкрепата на хората, за да не се налага да се правят безпринципни коалиции. Няма нищо страшно да се предложи брак, случват ти се други хубави работи, например - дъщеря ми, заяви още Станишев. Но това е личен момент, не сме го обсъждали в подробности и не смятам да го превръщам в светско събитие." Борисов пък нямало да бъде поканен на подобно събитие, защото Станишев споделял такива лични моменти само със свои близки и приятели.

Той заяви още, че партията ще участва в консултациите на ДПС за вота на недоверие към правителството, но трябвало да се прецени темата и времето", поясни той. Съображенията били тактически.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5003 |17.11.2012 Споразумението за газа-точната пресечна точка между интересите на България и Русия . 7| 12559 |16.11.2012 „Набуко” – България с нов шеф . 13| 4799 |15.11.2012 България подписа за "Южен поток" . 8| 6496 |13.11.2012 "Роженските мечки" срещу "Бистришките тигри" в мач за спасяване на обсерваторията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads