Реклама / Ads
8| 4772 |19.06.2008 НОВИНИ

Станишев и Симеон едновременно в Брюксел, но на различни форуми

.
Направо от Вашингтон премиерът Сергей Станишев отпътува за Брюксел, за да вземе участие в заключителното за Словенското председателство на ЕС заседание на Европейския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.
 

В рамките на срещата ще бъдат обсъдени въпросите за прилагането на Лисабонския договор, развитието на сътрудничеството в сферата на "Свобода, сигурност и правосъдие" на Европейския съюз, последиците от високите цени на храните и петрола. Министър-председателят Станишев ще представи позицията на България по наболелите проблеми.
Ще бъдат дискутирани още ключови въпроси от икономически, социален и екологичен характер, темата за Западните Балкани и прогресът по отношение на постигане „Целите на хилядолетието за развитие".

Преди това премиерът ще участва в конференция на лидерите от Партията на европейските социалисти (ПЕС). Водещи акценти в рамките на форума ще бъдат финансовата криза и икономическият растеж в Европа.

По същото време лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски ще вземе участие в започващата днес в Брюксел среща на повече от 50 видни либерални политици, между които европейски комисари, министри и лидери на политически формации - членове на Европейската либералдемократическа и реформистка партия (ELDR). Сред потвърдилите участието си са министър-председателите на Дания, Естония, Латвия, Андора, Румъния и Финландия, еврокомисарите Меглена Кунева, Нели Крос, Оли Рен, Янез Поточник и Андрула Василиу и президентът на Алианса на либералите и демократите (ALDE) в Европейския парламент Греъм Уотсън. Това пък съобщиха от пресцентъра на жълтата партия.

Цел на дискусията е формулирането на приоритети на политиката по отношение на общия европейски пазар, които да залегнат в Манифеста на ЕЛДР за евроизборите през 2009 г.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4576 |19.06.2008 "Силен лидер" привидя Буш у Станишев . 5| 4935 |18.06.2008 След прием на покрив Станишев обяви кои са му "очите" . 4| 5027 |16.06.2008 Пратихме правителствения доклад в Брюксел, чакаме ответния от ЕК на 23 юли . 9| 6867 |16.06.2008 Пускат пощенска марка от 1938 г. за рождения ден на Симеон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads