Реклама / Ads
97| 7399 |12.04.2014 НОВИНИ

Станишев: Смея се, когато Борисов говори за държавност

.
Сергей Станишев
Над 500 души посрещнаха Станишев във Видин, за да чуят вижданията на управляващите за развитието на региона.
 

Огромният проблем на България е обезлюдяването, като той е особено болезнен за северозапада. Този проблем няма да се разреши, ако не се промени отношението на българската държава към региона, ако не се създават условия за работеща икономика, за поминък на хората, за младите хора да остават тук и да създават семейства. Това заяви на среща с обществеността във Видин председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев.

 

По думите му е нужно специално отношение и БСП е наясно с тази необходимост. „При предишното управление от Видин бяха изсмукани държавни институции, сега се върна Митницата, Напоителни системи. Как ще има бизнес като за едно съдебно решение трябваше да се ходи във Велико Търново, за друго до Монтана”, попита риторично Станишев и допълни, че административната реформа на ГЕРБ е довела само до закриване на работни места. „Възстановяваме справедливостта към северозападна България”, заяви Станишев и припомни, че по публичната инвестиционна програма за областта са осигурени 13 млн. лева,  в това число за належащи проекти в града като големия надлез, училището „Антим Първи” и др. Той обясни, че приоритетен е пътят Димово – Ръженици, защото  с откриването на Дунав мост има засилен трафик, около 40 000 моторни превозни средства минават през моста, но във въпросния участък се образува тапа, която трябва да се отстрани. Станишев изрично подчерта, че този проект не е за сметка на други ключови какъвто е високоскоростният път Видин-Ботевград и припомни, че се предвижда по оперативните програми да има специална за нуждите на северозападна България.

 

Пред журналисти във Видин лидерът на социалистите Сергей Станишев коментира и внушенията на ГЕРБ, че институциите не работят, че няма държава. „Нека те си припомнят, че точно Борисов и Цветанов газеха държавността. Сега ще честваме 135 години от приемането на Търновската конституция и като си спомня колко жалко изглеждаше парламента, когато с месеци Борисов като премиер не идваше в парламента, когато не спазваше елементарни правила, просто се смея, когато той говори за държавност. Днес все пак не е първо април, а Лазаровден”, заяви лидерът на социалистите.

 

На въпрос какви резултати ще очаква от региона на изборите, лидерът на социалистите отговори, че очаква видинският регион да бъдат първи в страната като резултат за БСП. „Има вече доста области, които са заявили конкуренция за първото място. Например Мая Манолова, като представител на Кюстендил, каза, че този път ще се бори за първото място с Миши Миков”, каза още Станишев. Относно първото му място в листата на КБ за еврозиборите той отново заяви, че води листата като политически знак, „като моя ангажираност, а не да влизам в ЕП”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 68| 5289 |10.04.2014 Сергей Станишев: Наследството на ЕНП са 10 млн. безработни . 79| 7097 |10.04.2014 Станишев: Опонентите ни разчитат на контролиран вот . 115| 7323 |08.04.2014 Станишев: Важно е да не се връща ГЕРБ на власт . 79| 7239 |06.04.2014 Станишев: Враг №1 съм на Бареков, но го подкрепям за кмета на Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads