Реклама / Ads
38| 5432 |20.10.2012 НОВИНИ

Станишев: Срамота! Няма закон срещу беззаконието

.
Сергей Станишев
„При последните избори станахме свидетели на безобразни практики. Изборното законодателство беше прието на тъмно, в часове преди Коледа", възмути се лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев, при откриването на международната конференция „Европейски стандарти и добри практики за провеждане на избори: изостава ли България?”
 

Сергей Станишев призова всички партии "да си сътрудничат срещу произвола на управляващите". ДПС вече се бил отзовал на апела, който бил отправен и към традиционните десни партии. Станишев обясни, че тук не става вече въпрос за партийни пристрастия, а за много по-фундаментални неща - основа на демокрацията са свободата на медиите и честните избори, подчерта лидерът на БСП. Той не пропусна да подсети, че парламентарният вот догодина ще бъде наблюдаван от Европа.

Сергей Станишев изрази съчуствието си към българските журналисти: „Властта не се опитва да прикрие, че системно се обажда на главни редактори, с натиск и искания какво и как да отразяват”.

„В България добре знаем, че няма закон срещу беззаконието. Колкото и добро да е законодателството, ако няма воля да се спазва законът, тогава могат да се случат всякакви безобразия и те се случиха на последните местни и президентски избори. Масови бяха сигналите за купуване на гласове, за подмяна на изборния резултат. Никога в България не е имало толкова много невалидни бюлетини”, посочи Станишев.

Правителството на ГЕРБ проведе тези избори не по стандартите на ЕС, а по най-лошите образци на тоталитарните държави, присъедини се към тона на Станишев зам.-председателят на ДПС Лютви Местан и призова ЕНП да се откаже от „криворазбраната солидарност” с политическата формация на Бойко Борисов.

Сергей Станишев сподели, че допреди две години не е могъл да си представи, че в България ще се проведе подобна конференция, изтъквайки заслугите си за състоящата се. Форумът се организира от Делегацията на българските социалисти и Делегацията на ДПС в Алианса на либералите и демократите за Европа в ЕП.

Всички завои и обрати, които ГЕРБ демонстрира, показват, че те са изплашени, че хората за първи път от 23 години ще имат право да се произнесат по важен въпрос и затова търсят панически изход, за да не се обявят за губещи, коментира Станишев актуалната от месец тема за референдума.

„Аз бих помолил министър-председателя Борисов да се притесни всъщност какво говори. До вчера обясняваше, че ние сме против референдума - ние, които събрахме 770 000 подписа и притиснахме правителството до стената. А вчера казва, че сме били за референдума”, коментира лидерът на БСП.

Станишев посочи, че би посъветвал премиера да прочете във форумите как хората коментират неговите жалби. В края на мандата си, когато е време той да се отчита, такъв жалък плач ще настане, вече започва да става смешен, добави председателят на БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 72| 6567 |17.10.2012 Я. Янев: За никого няма да има милост! . 11| 9452 |16.10.2012 Л. Павлова: Няма да се глобяват собствениците на остъклени балкони! . 10| 6730 |13.10.2012 Отец Иван от Нови хан: Връщам хора, няма къде да ги слагам! . 7| 6026 |13.10.2012 Таки няма да се върне в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads