Реклама / Ads
14| 5268 |28.10.2009 НОВИНИ

Станишев сравни Борисов с Живков

.
Сергей Станишев Източник: Вяра Йовева
„Справката на ДАНС, излязла от Министерски съвет, е върната от мен в ДАНС и там е направена комисия за проверка на информацията. И след това не се е връщала при мен”.
 
Такова е мнението на Сергей Станишев, което бе изказано на пресконференция веднага след разпит в прокуратурата.

„Прокуратурата ще си свърши работата, независимо от натиска на Бойко Борисов, който се опита да дава указания на прокуратурата, което е безпрецедентно. Това дори и Тодор Живков не го е правил”, каза той.

Станишев бил върнал справката още през октомври 2008 г.
„Би трябвало да се провери дали тази справка е предадена от Алексей Петров на г-н Борисов, не знам дали твърдението на Алексей Петров, че е предадена на премиера е вярно. Трябва да се изясни как тя е стигнала до премиера”, каза той.

„Не е толкова лесно“, това каза бившият премиер Станишев на влизането си в прокуратурата. Разпитът на Станишев продължи около 2 часа, а разпитваният веднага направи пресконференция след срещата си с обвинителите.

Прословутият доклад говори за това, че ДАНС е работило без всякакви полицейски чадъри и с това се гордея – затова беше създадена тази структура. Това каза бившият премиер Сергей Станишев на срещата си с журналисти.

„Защо не си направите експеримент - да се обадите на министъра на вътрешните работи или на председателя на ДАНС г-н Йовчев за „приятелския кръг на котараците”, за който половин София знае - свързан със строителство за паркинги на метро, с други аспекти – езерото Ариана”, попита Станишев.

Поне петима от министрите са реално в конфликт на интереси, е мнението на бившия премиер. Правителството върви целенасочено към ликвидирането на ДАНС, категоричен бе Станишев днес. „Очевидно е, че правителството върви целенасочено към ликвидирането на тази агенция. Вероятно не искат да има още един източник на контрол и проверка”, бяха точните думи на бившия премиер.

На въпрос кой според него е Стефан Гамизов, Станишев каза: „Очевидно някакъв бизнесмен с някаква сериозна информация, но кой е той, Бог знае".

След изборите Станишев бил осъзнал, че Алексей Петров не бил лоялен. Петров според Станишев давал противоречиви сигнали. „От една страна той каза, че ДАНС работи много ефективно, след това започна да дава изявления за някакви отчети, по които е работил, последното действие на г-н Петров може да бъде интерпретирано като стремеж да не се допусне връщането на г-н Драшков и води до дискредитиране на службата”, смята бившият премиер.

Докладът, който беше пуснат в интернет не бил написан качествено, смята Станишев. Той определи Иван Драшков като много добър специалист. От устата на бившия премиер се чуха хубави думи за за Петко Сертов: „Мисля, че г-н Сертов е почтен човек. Г-н Сертов е професионалист. Той без съмнение направи много за създаването на ДАНС”, каза Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5262 |28.10.2009 Станишев и Доган кръшкачи, парламентът ги заклейми . 8| 4920 |28.10.2009 Станишев: Не е толкова лесно . 2| 4931 |27.10.2009 Борисов отзовава Сертов заради хаоса в ДАНС . 15| 4979 |26.10.2009 Станишев се отказва от имунитет, Сертов се връща от Солун

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads