Реклама / Ads
17| 4967 |27.04.2010 НОВИНИ

С. Станишев: Страната се управлява от 7 млн клюкари

.
С. Станишев
Сега всеки един човек може да бъде сготвен, ако е неудобен, коментира експремиерът, според когото това не било случайно.
 

Днес изтичал срокът на програмата на правителството, приета на 1 октомври със 70 мерки. Броят на мерките обаче не определял резултатът. Тогава Симеон Дянков обеща сега да започнем да излизаме от кризата, а думите му трябва да тежат, обяви по БТВ бившият премиер С. Станишев по повод антикризисните действия на правителството.

Резултатът е много по-тежка икономическа и социална криза, обобщи той. Само София оставала остров на ниска безработица, но тя пълзяла като раково образование. Новите мерки били на хартия, нямало действия за прилагането им. А трябвало да се променят поне 25 закона, добави експремиерът. Вдигането на ДДС го притеснявало заради увеличаването на цените, потискането на икономиката,влизането й в сивия сектор. Подходът на ГЕРБ е счетоводителски, обощи той.

Пълни смешки, квалифицира Станишев обвиненията на ГЕРБ за управлението на тройната коалиция. Колко е бил фискалният резерв на предишните правителства, попита той и каза, че 8 милиарда били оставени от него. Ако продължи да намалява този резерв, ще бъде много опасно, констатира бившият премиер.

Има ли пари в бюджет 2010 г., попита той и отсече: "Няма!" Къде са 120 милиона лв за магистрала "Тракия"?, продължи Станишев и напомни, че всеки договор трябвало да започва с обезпечаване. 10 пъти по-малък държавен дълг имаме от Гърция, каза още той и напомни, че нямаол място за сравнение между двете страни.

Понякога прокурорите в България са слуги на изпълнителната власт, особено  като наближат избори за главен прокурор, каза Станишев по повод случая на д-р Ем. Райнов. В момента всеки човек може да бъде осъден въз основа на СРС и анонимен донос или свидетел, т.е. всеки един човек може да бъде сготвен, ако е неудобен, продължи експремиерът. Това целяло концентриране на цялата власт в едни и същи ръце.

Ал. Петров ме уверяваше, че не се е занимавал с политическа дейност, но очевидно се е занимавал; очевидно, че присъствието му в ДАНС навреди на авторитета на службите, призна Станишев, който каза, че е поставял този въпрос пред П. Сертов и пред главния прокурор и получил информация, че Петров сериозно помагал за борбата с организираната престъпност. Ако Ал. Петров е нарушавал закона, той трябва да си носи последствията, заключи Станишев, по времето на когото често имаше поръчки към държавни институции за сготвянето на определени лица.

Г-жа Мургина имаше моята пълна подкрепа за една от най-големите реформи в България в областта на данъчната политика и НАП, но когато дойде сериозна информация от ДАНС, трябваше да предприема конкретни действия
, обясни Станишев. Винаги съм имал принципна позиция; имаше и зам.-министри, срещу които се водеха разследвания, напомни той.

Не можах да отговоря на всички въпроси, чао, каза накрая Станишев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 8789 |24.04.2010 Антибългарското във Facebook се засилва, нови групи псуват страната ни . 1| 5088 |21.04.2010 Милиони за здраве управлявани с e-mail-и . 23| 4774 |18.04.2010 Станишев: Безработицата мъчи българските общини . 19| 5429 |30.03.2010 Станишев: Обвиненията на ГЕРБ са кьорфишек

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads