Реклама / Ads
4| 3869 |07.11.2016 НОВИНИ

Станишев: Този резултат разби мита за непобедимостта на ГЕРБ

.
Сергей Станишев
Искрено поздравявам ген. Румен Радев и Iliana Iotova (Илияна Йотова) за победата в първия тур на изборите за президент и вицепрезидент! Поздравявам най-сърдечно и Корнелия Нинова! Тя постигна изключителен успех за млад лидер на партия! Структурите на БСП показаха жизненост, решителност и енергия да водят битка! Това написа във Фейсбук лидерът на ПЕС Сергей Станишев.
 

В тази кампания БСП - Българска Социалистическа Партия излезе от политическия шаблон и даде шанс на различното. Рискува, но извоюва впечатляващ резултат. Партията подкрепи доказан професионалист с морал и достойнство, като показа, че тези качества не са обезценени в политиката.

 

Ген. Радев успя да убеди българите, че той може да бъде носител на промяната, за която те категорично настояват. Обяви се срещу онзи примитивизъм в политиката, който доведе страната до задънена улица; и даде заявка за воденето на модерна европейска политика.

 

Този резултат разби мита за непобедимостта на ГЕРБ и посочи БСП като единствената реална алтернатива. ГЕРБ загуби не само хората, които са отвратени от модела на управление. Загуби съвременните, европейски мислещите хора в големите градове и сред младото поколение. Никой вече не вижда ГЕРБ като партия на бъдещето.

 

Пред БСП има исторически шанс. Въпросът не е само да печелим следващи избори – а да променим начина, по който се прави политика и се управлява в България. Това е огромната ни отговорност оттук нататък.

 

Сънародниците ни показаха с гласуването си, че желаят сериозна, решителна промяна. Днес единствено БСП има силата да преконфигурира българското политическо пространство. Да затвори старите болезнени страници и да отвори пътя към нови партньорства.

 

Пред нас стои изборът да дадем възможност за прeформатиране на пространството и вляво, и в дясно. За рестартиране на политиката и на политическата система. Иначе оставаме в руслото на неработещите стари модели, които с добавката „популизъм” в момента подкопават сигурността и бъдещето на цивилизования свят, Европа и България.

 

Вторият тур на президентските избори чертае съвсем нови хоризонти пред левицата в #България. Тя може да стане изразител на волята на всички почтени и искащи промяна хора у нас. Тя трябва да привлече протестния вот, давайки шанс на морала срещу стария олигархичен модел.

 

Хората очакват промяната да дойде от БСП. Те имат правото да получат тази промяна!

#ЗаДобротонаБългария

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5000 |06.11.2016 Митьо Пищова: Не приемам резултата, раздадох един тон кебапчета . 1| 4439 |06.11.2016 Калфин недоволен от мажоритарните резултати, партийните били добре . 3| 21004 |06.11.2016 Междинни резултати от гласуването се въртят из социалните мрежи . 2| 3889 |04.11.2016 Станишев: Задържането на опозиционни лидери в Турция е политическа репресия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads