Реклама / Ads
10| 4894 |08.12.2013 НОВИНИ

Станишев тръгва на избори от Рим

.
Източник: Булфото
Соцлидерът Сергей Станишев свиква конгрес на европейските социалисти на 1 март в Рим. От Италия червените в Европа ще стартират кампанията си за вота през май. Още отсега Станишев е разписал поредица от обучения на активисти във всички държави.
 

 

Вчера в Париж се събраха над 300 социалисти от всичките 28 страни на ЕС за първия старт на семинарите по кампанията на евровота. Те ще имат задачата да агитират и за единната кандидатура за президент на ЕК на левите Мартин Шулц. От  „Позитано” 20 ръководител на българската група е международникът Никола Митов, уточниха от централата на БСП за „Стандарт”.

Шулц също бе на старта на обученията на активистите. Запознати припомниха, че точно Станишев настояваше ПЕС да се обедини около общ кандидат за ЕК. За първи път кампанията на ПЕС ще е с единно послание и на принципа от „врата на врата”, а от няколко дни в интернет вече работят и платформите с рекламирането на сегашния председател на Европарламента за шеф на ЕК. Червените ще използват и останалите популярни в социалните мрежи хаштагове. Вчера бяха показани няколко от тях, сред които: #?knockthevote и #?votepes.

„Търсете директен контакт с гласоподавателите”, обърнал се към активистите по време на обучението френският соцлидер Харлем Дезир. „Кампанията на ПЕС за борба с младежката безработица извоюва 6 милиарда евро, извънредни средства за първите две години от следващия финансов период, но това не е достатъчно”, заяви по същото време на среща със софийския актив на БСП Станишев вчера. По думите му ще бъде търсено допълнително финансиране, тъй като работа за младите е основен проблем за много от страните в ЕС. „В Гърция тя е над 50 процента, в Испания е близо 60 процента, в България също е над средноевропейските нива”, отбеляза Станишев. Той свиква последния президиум на ПЕС за тази година идния петък в Брюксел. Пред актива на София лидерът на БСП пък обяви, че още след коледната ваканция на депутатите в българския парламент предстои да бъде внесен цялостен пакет от антимонополни закони. По тях е постигнато съгласие и с министрите, и с ДПС.

 

„Промените засягат и начина на функциониране на банките, и правата на потребителите, и другите финансови институции, които в много случаи просто заробват хората”, коментира соцлидерът. Новите правила са свързани също с българските производители, които трябва да бъдат защитени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5788 |07.12.2013 Нешка Робева сърдита на Станишев . 70| 4638 |07.12.2013 Станишев: Парламентът приема антимонополни закони . 32| 5339 |07.12.2013 Сова Харис: 46,9% са против окупацията на НС, 24.8% са за избори сега . 77| 9218 |06.12.2013 Връчиха еднопосочен билет за Северна Корея на Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads