Реклама / Ads
112| 7885 |15.10.2013 НОВИНИ

Станишев: Цветанов да плати 40 000 евро глоба за "Медузите"

.
Европейският съд по правата на човека в Страсбург взе решение по случая с Борислав Гуцанов и осъди България за 40 хил. евро. Г-н Цветанов трябва да поеме тази глоба. Това каза лидерът на червените Сергей Станишев на пресконференция, организирана от БСП, след заседанието на Изпълнителното бюро.
 

„Всички българи имат дял в тези 40 хил. евро, които държавата трябва да плати на семейството и на Борислав Гуцанов. Следва прокуратурата да провери кой е разпоредил тази акция и да понесе отговорност за това. Не държавата, а Цветан Цветанов да продаде апартамент и да плати. Знаете кадрите, които бяха тиражирани. Семейството на Борислав Гуцанов е преживяло тежък стрес от тази ситуация. Това е заключението на съдиите”, добави Станишев.

"От решението на съда в Страсбург следва автоматично българската прокуратура да провери и образува наказателно производство, кой и защо е разпоредил тази акция и да понесе наказателна отговорност за това", коментират юристи.

"БСП има свои идеи и виждания за начина на функциониране на българските медии, за да има прозрачност, ясни правила, коректност, а не манипулация. Очевидно България се нуждае от законова уредба за подредбата на медиите, ограничаване на присъствието на офшорни компании и по отношение на собствеността в българските медии", заяви своето мнение Станишев и  по отношение на приемането на един предстоящ медиен закон. "За да се постигне максимално приемливи текстове в закона, трябва да има широка дискусия, трябва да има прозрачност, ясни правила по отношение на истинноста, но това трябва да стане в процес на диалог. БСП подкрепя ограничаването на ролята на офшорните компании в медиите и в другите сектори, като политиката, например", заяви той.

"Ние като парламентарна група ще направим всичко възможно да има присъствие в пленарната зала. ГЕРБ цели дестабилизчиране и използват процедурни хватки за постигане на своите цели. Те на политическото поле чрез дебат не могат да спечелят и затова се държат така, но това ще бъде в техен ущърб. Борисов сам го каза, че ролята на опозицията е да пречи", коментира лидерът на БСП събитията около вота на недоверие внесен от ГЕРБ. "С един бюджет не можем да решим всички проблеми, но ще търсим максимален вариант да помогнем на повече хора", завърши Сергей Станишев.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 7640 |15.10.2013 Кр. Янков: Плащаме за охрана на Цветанов без нужда . 131| 6905 |14.10.2013 Станишев: Моята кауза е да отърся България от ГЕРБ и Борисов . 87| 8533 |14.10.2013 700 хил. евро в брой платил президентът Плевнелиев за къщата си на Халкидики? . 15| 5837 |11.10.2013 Сарафов за делото "Цветанов": Отводът беше основателен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads