Реклама / Ads
19| 4971 |31.07.2013 НОВИНИ

Станишев вижда метаморфози

.
Сергей Станишев Източник: Булфото
Трябва да се кажат ясно нещата. При планирането на Дянков има прогноза за икономически растеж, която няма как да се сбъдне.
 

Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Сергей Станишев по време на обсъждането на актуализацията на бюджета.

Нямам как това да не се отрази върху приходната част. Това показва тежко неизпълнение на прогнозата, направена от правителството на Борисов. Има намаляване на приходите в сравнение с 2012 година. След като има такова забавяне на приходната част, няма как да се навакса този размер в следващите 5 месеца. На база на корекцията на прогнозата за растежа, да се поиска намаляване от 2,5 млрд. лв. Дупка в бюджета има в много области, обобщи Станишев. 500 млн. лв. трябва да бъдат наваксани.

„Виждам много метаморфози и те ще проличат в днешния ден много ярко. Хората, които 4 години замразиха всички социални плащания, майчински,  пари за хора с увреждания, пенсии,  като сега се превърнаха в най-социалните хора.  Като слязоха от власт. Очевидно се получава една позитивна трансформация. Опозицията влияе добре на всяка политическа партия”,  поясни Станишев.  По неговите думи има адски много социални нужди и трябва тези, които предлагат допълнителни разходи да кажа защо парите за хора с увреждания са разчетени до  края на септември.

„Защо  е поет ангажимент към Министерството на вътрешните работи, одобрен от Министерството на финансите, за двойно увеличаване на средствата за храна на полицаите. И тези пари не са предвидени в бюджета. Защо за първите 6 месеца е изчерпан целия резерв на правителството. От тези 350 млн. лв. в частност 209 млн.лв са похарчени с 22 постановления на МС в края на мандата на Борисов.  Корекцията, която се прави всъщност е не да се въвежда нова философия, а да запушват дупки, създадени от някой друг и да оправи поне малко бакиите, които е наследило правителството на Орешарски”, добави Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 5990 |31.07.2013 Станишев: Поканим ли ГЕРБ, президентът е с нас . 91| 5875 |30.07.2013 Станишев: Вето на актуализирания бюджет ще е прецедент . 53| 9530 |28.07.2013 Костадин Чакъров: Бащата на Станишев заекваше в съда при разпита за Т. Живков . 26| 4843 |28.07.2013 Синдикален бос вижда енергетиката ни в нокдаун

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads