Реклама / Ads
5| 4171 |16.12.2016 НОВИНИ

Станишев: Всеки четвърти европеец живее в бедност или риск

.
Сергей Станишев
Гражданите на България Италия, Словакия са уплашени. Всеки четвърти европеец живее или в бедност, или в риск от социалнно изключване. Това е най-добрата почва за политическа игра със страховете или насаждане на омраза. Това каза председателят на ПЕС Сергей Станишев, коментирайки миграционния поток към Европа.
 
Трябва  да се  справяме цивилизовано. Тези хора, казваме социалистите, бягат не от добро. Те  трябва да бъдат приети цивилизовано. Но наред  с това трябва да има и засилване границите на ЕС. Трябва да има борба с трафикантите. ЕС трява да инвестира като политика за  стабилизиране на Средния Изток и Афикрика, обясни той.

Той коментира и своето посещение  в Ирак: Очевидно ИД е преминала  върха на  своята експанзия. И като бяхме в Сюлемания, срещайки се с ръководсвото на  Иракски Кюрдистан,  им благодарихме за куража. Не стоим по кабинети. Само преди дни бях в Одрин,  където бе задържан Демиртаж, лидер на третата партия  в Турция.

Не мога да кажа, че социализмът в Европа отстъпва. През 2011 имахме  трима премиери, сега са осем, категоричен бе лидерът на ПЕС.

Хоората не виждат сигурност за своя живот. И това е от фетишитизираното затягане на коланите от десните, посочи той. Европа  е под заплаха.  Не съзнаваме какво имаме на нашия  контенгент като постижение. Хиляди години  сме  се избивали. Сега живеем в мир и сътрудничество. Важно е Европа да  стане социална - това  ще е нашата битка, допълни Станишев.

Той коментира и победата на ген. Румен Радев на президентските избори. И негова победа,  и успех за БСП. Без да бъде издигнат от БСП, президентът Радев нямаше да бъде  избран. И ако не бе намерена  силна фигура  като него, пак нямаше да има победа, обясни Станишев. Хората искат промяна. Трябва да докажем, че може да приложим добра икономическа и социална  програма. Хората имат нужда от работеща икономика и държава,  която показва съпричастност към тях, заяви той.

Накрая той  изрази удовлетворението  си, че е оправдан от съда по делото за секретните документи. Това  дело влезе в съда по мое настояване и на моята защита. Имах възможността да си призная и платя една глоба, но това щеше да се използва като политическа бухалка срещу мен. Бях убеден в своята невинност. Малко е тъжно,  че държавата загуби време, да  разследва  един  премиер като деловодител. Държах да се произнесе българският съд. Решението на съда е, че прокурата не е доказала, че тези документи са загубени, обясни Станишев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4316 |12.12.2016 Четвърти обвиняем по делото за бартера с ваксините . 8| 5025 |03.12.2016 Станишев: БСП има шанс да управлява . 1| 4151 |02.12.2016 Всеки трети българин няма пари за забавления . 2| 4191 |01.12.2016 Борисов: Всеки иска пенсиите да се вдигат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads