Реклама / Ads
4| 4607 |21.11.2010 НОВИНИ

Станишев : И зимата и годината ще са трудни

.
Сергей Станишев
Според Сергей Станишев и зимата и годината, които ни чакат ще са много трудни. ГЕРБ се опитва да задуши финансово БАН. А от БСП нямат ясна позиция за АБВ-то на Първанов.
 

"Бюджетът не отговаря на въпроса къде са парите, господа управляващи. Необяснимо е, как през 2008 година България е произвеждала 69 млрд. лева БВП. През 2011 година ГЕРБ планират БВП да бъде 77 млрд. лева, с 8 млрд. повече, а приходите да бъдат с 3 млрд. по-малко. Това е въпросът, къде са парите, къде отиват", допълни Станишев пред БНР и каза, че те отиват в сивата икономика, в нечии джобове, в контрабанда, за сметка на обикновения българин.
"Този бюджет е основан на много лъжи. Кои са приоритети на тази власт – единствено МВР, ДАНС и централната администрация, забележете, имат увеличения", категоричен бе лидерът на „Коалиция за България”. Той подчерта, че "100 млн. за подслушване, 94 млн. за култура, близо 60 млн. за БАН, направете си изводите сами. Ако някой посегне към БАН, говоря за правителството, това ще бъде национално предателство".

"Засега се опитват да задушат БАН финансово, ясно са обявени намерения за закриване на Академията. БСП ще използва всички средства да защити Академията, защото става дума за бъдещето на страната", посочи Станишев и допълни, че този въпрос ще бъде поставен и пред европейския комисар, който отговаря за научни изследвания. "На това безумие трябва да се даде ясен отпор. Ако управляващите направят това нещо, следващото правителство ще ги гони до дупка за националното предателство. Господин Дянков да не си мисли да бяга в чужбина и за издирване ще го обявим", категоричен бе Сергей Станишев.

Относно проекта АБВ на президента Първанов, Станишев каза, че БСП има ясна позиция по отношение на този проект. "Президентът заяви, е няма нужда от нови партии, а от нови движения, където да се дискутират политики. Това, което заявих и на Националния съвет на БСП е, че за нас има разлика между десен и ляв изход от кризата. Ние сме за ляв изход, който не прехвърля тежестта от кризата върху раменете на обикновения българин", подчерта Сергей Станишев. Той се пошегува, като каза, че в момента върви виц с какво ще остане правителството на Бойко Борисов - със Сергей Станишев, толкова често ме споменава, посочи лидерът на БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4614 |18.11.2010 Станишев: Свидетели сме на един пълзящ преврат . 28| 4751 |15.11.2010 Станишев: Обвинението срещу мен е политическа поръчка . 5| 6085 |13.11.2010 С. Станишев: Ако АБВ стане партия, всеки да избира . 2| 5487 |12.11.2010 Станишев: Ако АБВ е партия, членовете на БСП да избират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads