Реклама / Ads
0| 4022 |04.04.2019 НОВИНИ

Станислав Владимиров: Пълна абдикация на институциите за с. Дивотино

.
Станислав Владимиров
„Темата за с. Дивотино стана национална и виждаме пълната абдикация на институциите“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров в студиото на Bulgaria on Air.
 

Той обясни, че този проблем се поставя доста отдавна от жителите на няколко села в Пернишко и звучи странно обяснението на Министерството на енергетиката, че не са знаели за този случай и прехвърлят отговорността на Министерството на земеделието. „Те от своя страна казват, че общината има роля в този казус, защото не били преобразували земите. Вината се прехвърля между институциите. Проблем има във всички концесии в България, в една или друга посока“, допълни той.


Владимиров подчерта, че очаква ГЕРБ поне веднъж да поемат отговорност за нещо и да признаят, че са сбъркали. „Очаквах днес министърът на енергетиката да излезе с конкретика, а не с прехвърляне на вината на един или друг, назад във времето. Надявам се г-жа Петкова да даде конкретни отговори на всички онези въпроси, които по официален път сме задали. Няколко декара земеделска земя за нея може да са незначителен проблем, но за хората - това е целият им живот“, подчерта народният представител. По неговите думи, когато няма адекватно отношение на държавата в един или друг казус, хората се обезверяват. „Когато Нинова отиде в Перник, изведнъж всички институции се задействаха и казаха, че това е техен приоритет. Очаквах много по-рано да се сезират и да решат проблема, защото той е от години. Управляващите имат целия инструментариум да решат този казус, както и други“, категоричен е Владимиров. „Работата на народните представители е на терен, при хората. Не сме в Народното събрание, но не сме преставали да работим“, каза още той.


„Защо е толкова важна Истанбулската конвенция да влезе на края на този европарламент? Това ли е най-големият приоритет пред ЕС, вместо да говорим за икономическите дисбаланси, доходите и проблемите, които вълнуват хората?“, попита депутатът от левицата. Според него резолюцията, която може бъде приета утре, ще предизвика задължаващи последствия за всички държави членки. Като друг спорен момент, който би могъл да се отложи за следващия парламент, той посочи и пакета „Макрон“.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3794 |03.04.2019 Станислав Стоянов положи клетва за мястото на Цветанов . 0| 4296 |31.03.2019 Станислав Стоянов замества Цветанов в НС . 0| 3974 |22.03.2019 Калоян Паргов иска пълна проверка на ремонтите в училищата и детските градини по ОП ”Региони в растеж” в София . 7| 5094 |21.02.2019 ”Пълна глупост” било Русия да удари САЩ с ракети ”Циркон”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads