Реклама / Ads
9| 6036 |31.08.2010 НОВИНИ

Б.Станкушев: В БНТ има "свещени крави"

.
Бойко Станкушев
Някои колеги в БНТ си въобразяват, че са „свещени крави“. Не може едни да опъват каиша, а други да обират лаврите.Това казва в интервю за БГНЕС новият член на УС на медията Бойко Станкушев.
 

Настъпи момента, в който стартирахме процедурата за тяхното остраняване и тук сме много радикални, предупреди журналистът, който се зарича, че ако не успее да се справи с този проблем, ще си тръгне преди да му е изтекъл мандатът.

Според него обществената медия не бива да е подвластна на стандартния рейтинг, защото са прекалено много образците от комерсиализираните , които принизяват духовността и истинските ценности на българина. Гражданската пасивност не е необратим процес, а присъдата срещу лесните печалби на прехода е, че те ще бъдат загубени, убеден е Станкушев.

Станкушев споделя, че лично е опитал „и жилото, и меда“ на прехода, бил е представител на единствената телевизия не само в България, но и в Европа, която е била закрита - ТВ „Ден“. Затова знае как да посреща дори внезапен удар.

Мисля, че съм доста трениран човек, но това, с което най-много се гордея е, че не съм допускал да ме вкарват в сделки и второ, че си опазих приятелствата – моите най-добри и неподкупни съветници“, казва още журналистът.

Според него най-лесният начин да се постигне висок рейтинг е като се вкарат много пари в една телевизия, като се тръгне по течението и се предложат лесно смилаеми продукти, загърбващи стойностни, човешки интереси. Има недостатък в телевизионния ефир в България в тази посока, ставаме все по-нискокултурни, има криза на духовността, самата култура е едно малко сираче напоследък, не пести критиката си Станкушев.

Той не крие опасенията, че съществува много голяма опасност да се превърнем полека лека в общество от конформисти, “които да стоят и чакат да бъдат нахранени, помилвани по главичките, да бъдат поощрени да си вземат евтиния салам, евтиното електричество и да не мислят за самите себе си и за просперитета на професията и децата си”, смята тв-журналистът.

Станкушев информира, че предстои прецизен анализ на завещаното- финансово, технически, програмно преди голямото предизвикателство, с което законът ни задължава, през 2012 г. да започне цифровизацията. Одитът ще се направи с вътрешни и външни експерти и може би, ще продължи месец и половина-два.

БНТ е уникално място, тя е над 50 годишна, с респектираща традиция. В същото време не трябва да се забравя от никой, че тя и производствено предприятие, една фабрика. А който не я управлява и в това и качество, ще катастрофира. Бих казал, че тя има и собствена телевизионна народопсихология.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6622 |31.08.2010 Съдят Доган по бързата процедура в негово отсъствие . 3| 5289 |31.08.2010 България на опашката по образование в ЕС . 17| 17683 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7661 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads