Реклама / Ads
25| 6086 |10.09.2013 НОВИНИ

Стари муцуни отново се гласят за лидери в БСП

.
Румен Петков отново се гласи за шеф в БСП. Румен Овчаров и Асен Гагаузов също се връщат начело на местните партийни организации
 

Гореща изборна есен се очертава в редиците на БСП. След като една дузина партийни шефове станаха депутати, сега организациите в Плевен, Варна, Бургас, Сливен, Шумен трябва отново да избират местни лидери, пише в. Стандарт.

Причината е спорният член 20-и в устава, който преди 2 г. забрани съчетаването на постове в управлението на държавата и в партията. Текстът бе наречен "Поправката Румен и Румен" - срещу влиятелните Румен Овчаров и Румен Петков, които тогава бяха депутати. По средата на мандата си в парламента те трябваше да се разделят с шефските места в партията. Но сега спокойно могат да се върнат в кабинетите си в София и в Плевен. Приближените до соцлидера Сергей Станишев коментират неофициално, че на следващо заседание на конгреса трябва да премахнат параграфа за несъвместителство на постовете. Защото "предизвиквал излишни трусове в организациите".

 Опасенията на "Позитано" 20 са, че сега близки до Георги Първанов ще заемат високите партийни постове. Столичната конференция на червените е насрочена за 12 октомври. Още не е ясно дали Овчаров ще се върне официално на лидерските позиции. Но на "Леге" 10 очакват номинациите му. Сега там управлява посочената от него Анна Янева, но заради поста й на зам.-министър на икономиката тя не може да е повече шеф на БСП-София. Предварителните слухове вкарват в челната тройка за поста соцдепутата Николай Малинов, както и оргсекретаря Калоян Паргов. Ако Малинов бъде избран обаче, ще трябва да се откаже от парламента.

В Плевен е повече от сигурно, че Румен Петков ще е новият стар шеф на червените. Или посочен от него човек. В града са вакантни постовете и на общински, и на областен лидер. Считаният за близък до соцлидера Сергей Станишев досегашен общински председател Любомир Петков не само стана депутат, но и от няколко дни е консул във Франкфурт. Заместниците му в местната организация са съответно губернатор и депутат на мястото на дипломата в парламента. Новината за Франкфурт свари неподготвени местните социалисти. След като Любомир Петков стана депутат, трябваше да се избере негов наследник. Но спряганият за поста Димитър Кочков ще заеме депутатското му кресло и партийният пост отново увисва.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6295 |04.09.2013 Оглеждат стари казарми за бежански лагери . 0| 5110 |27.08.2013 Пожарът край Свиленград лумна отново . 13| 5866 |26.08.2013 Изверги пребиха и омазаха старица с тор, за да я ограбят . 200| 5882 |16.08.2013 64-и ден:Протестиращите не си дадоха почивка- отново свирки, барабани и "Оставка"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads